Kauno bendrovei – dar vienas milijoninis statybų sandoris | Kas vyksta Kaune

Kauno bendrovei – dar vienas milijoninis statybų sandoris

„Mitnijos“ nuotr.

Kaune įsikūrusi didžiausia šalies statybos kompanija „Mitnija“ pradeda statyti beveik 62 tūkst. kv. m prekybos ir pramogų centrą „Vilnius Outlet“, kuris iškils sostinės Pilaitės prospekte. Projekto užsakovas – nekilnojamojo turto plėtros ir investicijų bendrovė „Ogmios“ grupė, statybos vertė – daugiau nei 51 mln. eurų.

Kaip nurodoma „Mitnijos“ pranešime spaudai, A+ energinės klasės prekybos ir pramogų centre „Vilnius Outlet“ įsikurs 150 outlet tipo parduotuvių, maisto prekių parduotuvė „Hyper Rimi“, taip pat 30 restoranų ir kavinių, šešių salių kino teatras, sporto klubas. Centro teritorijoje bus įrengta žaliųjų zonų, vaikų žaidimų aikštelių, fontanų ir terasų.

„Ogmios grupės“ generalinis direktorius Sigitas Stasevičius teigia, kad „Vilnius Outlet“ yra didžiausias iki šiol bendrovės vykdytas NT plėtros projektas.

„Statybos kontraktas su „Mitnija“ žymi didžiausio Lietuvoje daugiafunkcio išparduotuvių centro statybų pradžią. Mūsų kuriamas projektas nuo esamų prekybos centrų skirsis ne tik outlet tipo parduotuvėmis. Čia įkursime ir restoranus, ir erdves pramogoms. Neabejoju, kad „Vilnius Outlet“ taps vienu patraukliausių traukos centrų sostinės gyventojams.“

Julius Gendvilis, „Mitnijos“ generalinis direktorius, teigia, kad šis užsakymas iš „Ogmios“ grupės demonstruoja pasitikėjimą „Mitnija“ įgyvendinant didelius, sudėtingus projektus.

„Vilnius Outlet“ projektas taps nemažu iššūkiu mūsų komandai. Statydami šį centrą sunaudosime 1455 tonas metalinių konstrukcijų, beveik 4200 tonų armatūros ir beveik 31 000 kubinių metrų betono. Turėsime suvaldyti šimtus subrangovų ir tiekėjų, preciziškai suplanuoti darbus, kad naujasis prekybos ir pramogų centras duris atvertų sutartu laiku. Esu tikras, kad, kaip ir kituose projektuose, statybų rizikas suvaldysime profesionaliai, o statybų procesas bus sklandus,“ – sako J. Gendvilis.

Prekybos ir pramogų centro „Vilnius Outlet“ pastate ir šalia jo bus įrengta beveik 1300 vietų automobiliams, dar 250 parkavimo vietų bus įrengta ir perduota miesto reikmėms. „Vilnius Outlet“ statybos darbus „Mitnija“ pradės nedelsiant ir baigs 2021 m. kovą.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „Mitnija“ taip pat vykdo buvusio pramogų ir prekybos centro „Sostinė“ rekonstrukciją į viešbutį „Moxy“. Kitąmet duris atversiantis naujos koncepcijos viešbutis bus vienas didžiausių Kaune – 5800 kv. m ploto pastate bus įrengti 175 kambariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA