Seimas reikalauja nedelsiant nutraukti ŽŪM perkraustymą į Kauną | Kas vyksta Kaune

Seimas reikalauja nedelsiant nutraukti ŽŪM perkraustymą į Kauną

BNS 2019/05/30 17:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Beveik 40 Seimo narių siūlo Vyriausybei nutraukti Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną, o Parlamentarai siūlo Seimui priimti rezoliuciją dėl ministerijos nebekėlimo į Kauną.

Rezoliuciją remia 11 konservatorių, visa 8 socialdemokratų frakcija, 7 liberalai, 6 lenkai, „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius, du „socialdarbiečiai“ Petras Čimbaras ir Artūras Skardžius bei Mišriai Seimo narių grupei priklausantys Aušrinė Armonaitė ir Andrius Mazuronis.

Dokumentą parėmęs buvo ir Seimo Kaimo reikalų komiteto vadovas „valstietis“ Andriejus Stančikas, tačiau savo parašą vėliau atšaukė.

A. Stančikas BNS teigė, kad rezoliucijos projektą pasirašė ketvirtadienio rytą, nes, jo teigimu, tada dar neturėjo „pilnos informacijos apie perkėlimą“, bet parašą atsiėmė po pietų, šiuo klausimu pasikalbėjęs su žemės ūkio ministru Giedriumi Surpliu.

„Padiskutavome, išsiaiškinau, kokioje stadijoje perkėlimas yra. Kėlė nerimą užsitęsęs procesas. Ministras patikino, kad realiai apie liepos mėnesį matome ministeriją perkeltą į Kauną. Tada situacija keičiasi, jeigu jau darbas eina į pabaigą, tai stabdyti nerealu. Man iš pradžių buvo susidaręs įspūdis, kad (perkėlimas – BNS) tebėra daugiau kalbų lygyje, o ne veiksme“, – sakė A. Stančikas.

Rezoliucijos projekte sakoma, kad dėl ministerijos perkėlimo unikalumo kyla įvairių su šio proceso teisėtumu, procedūromis, nauda ir grėsmėmis susijusių klausimų.

Pabrėžiama, kad ministerijos perkraustymui nepritaria ūkininkų interesams atstovaujančios organizacijos.

Taip pat akcentuojama, kad ministeriją įkurdinus Kaune bendradarbiavimas su valstybės valdžios institucijomis, esančiomis dviejuose miestuose, taps sudėtingas ir brangus.

Rezoliucijos projekte tai pat pabrėžiama, kad Seimas, 2017-ųjų balandžio 27-ąją nepritarė siūlymui dėl ministerijos perkėlimo į Kauną.

Žemės ūkio ministerija iškeliama į Kauną Vyriausybės sprendimu. Pagal planą, ji turėtų būti perkelta iki 2020 metų kovo pabaigos.

Buvo paskelbtas ministerijos patalpų Kaune nuomos konkursas, laimėtojas kol kas neatrinktas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA