Žaliakalnyje – kvapą gniaužianti kriminalistų operacija (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Žaliakalnyje – kvapą gniaužianti kriminalistų operacija (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio rytą kauniečių dėmesį patraukė dideliu greičiu Žaliakalnio gatvėmis skriejantys automobiliai. Policija čia vijosi apgadintą „Renault“ – pasirodo, bėglys gerokai prisidirbęs kitame Lietuvos krašte, tačiau tuo jo bėdos nesibaigė.

Kaip pasakojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, apie 8.30 val. iš Kauko į Aukštaičių gatvę dideliu greičiu išlėkė ir link K. Petrausko gatvėje nuskuodė juodos spalvos „Renault Scenic“ su išdaužytu vairuotojo durelių langas.

Automobilį vijosi skiriamaisiais policijos ženklais nepažymėta kriminalistų „Škoda Octavia“ ir įprastai žymėtas „Volkswagen Transporter“. Toli bėglys nenuvažiavo – tvarkomoje Perkūno alėjoje įsmuko į griovį ir buvo tuoj pat sučiuptas pareigūnų. Portalą pasiekusiama vaizdo įraše matyti smarkiai apgadintas „Renault“, siauroje gatvėleje rikiuojasi trys policijos ekipažai ir minėta kriminalistų „Škoda“.

Į incidento vietą atvykęs „Kas vyksta Kaune“ fotografas pastebėjo, kad automobilis apieškotas. Transporto priemonės krata daryta ne šiaip sau – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyriausiojo specialistė Justina Kazragytė portalui nurodė, kad prie sulaikyto vyro rasta galimai narkotinių medžiagų.

Visgi asmuo persekiotas ne dėl to – pasirodo, jis vengė atlikti bausmę. J. Kazragytės teigimu, ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), žmogui paskirta bausmė, nuo kurios bėglys slapstėsi. Kauno apskrities VPK pareigūnai padėjo kolegoms sulaikyti šį asmenį.

Atnaujinta 17.58 val.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities VPK, kadangi buvo žinoma, kad nuteistasis gyvena Kaune, Šiaulių kriminalistai paprašė kolegų iš Kauno pagalbos. Jie gegužės 30-osios rytą stabdė ieškomojo vairuojamą automobilį, tačiau vairuotojas pareigūnų reikalavimams sustoti nepakluso ir bandė išvengti susitikimo su jais.

Jam tai nepavyko ir Perkūno alėjoje jis buvo sulaikytas. Apžiūros metu pas sulaikytąjį rasta baltos spalvos miltelių, įtariama, narkotinių medžiagų. Jam pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas – šįkart dėl neteisėto disponavimo kvaišalais.

Daugiau negu dešimt kartų už vagystes, chuliganizmą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir kitus nusikaltimus teistas 58-erių metų kaunietis pernai balandį su vienu savo pažįstamu atvyko gastrolių į Šiaulius, užsuko į „Senukų“ prekybos centrą ir pavogė akumuliatorinių įrankių komplektą bei akumuliatorinį smūginį suktuvą, kurių bendra vertė siekė 538 eurus.

Grįžę į Kauną, jie surado žmogų, kuris už 200 eurų šiuos įrankius iš jų nupirko, o gautą pelną vyrai pasidalijo. Dėl vagystės prekybininkai susizgribo tada, kai prekybos salėje buvo rastas vežimėlis su dviem tuščiomis dėžėmis nuo įrankių. Peržiūrėjus vaizdo medžiagą, įtarimas krito ant dviejų vyrų, kurie dvi pakuotes su pavogtaisiais įrankiais įsideda į parduotuvės vežimėlį ir po kurio laiko išeina iš parduotuvės už nieką nesumokėję.

Kadangi ant jų nugarų pūpsojo kuprinės, padaryta išvada, kad vaizdo kamerų nestebimoje vietoje įrankiai iš pakuočių buvo išimti ir sudėti į kuprinę. Ši versija tyrimo metu pasitvirtino.

Nusikalsti linkę asmenys, teigiama Šiaulių apskrities VPK, dažnai savo nusikaltimus planuoja svetimuose miestuose, kadangi kitame mieste tiek gyventojai, tiek policijos pareigūnai jų nepažįsta ir tikimybė būti sulaikytiems sumažėja. Tačiau šįkart vyrams to padaryti nepavyko – buvo sulaikyti ir šių metų gegužės pradžioje už vagystę nuteisti pusantrų metų nelaisvės. Vienas jų pataisos namuose jau atlieka bausmę, o 58-erių nuteistasis vis bandė jos išvengti ir ėmė nuo teisėsaugos slapstytis, tad prieš savaitę buvo paskelbta jo paieška.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA