Siaubingas nusikaltimas vakarėlyje: žiauriai sumušta dešimtokė atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje | Kas vyksta Kaune

Siaubingas nusikaltimas vakarėlyje: žiauriai sumušta dešimtokė atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje

TV3.lt, Vaida Girčė 2019/05/30 10:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jurbarką krečia nusikaltimai. Į teisėsaugos akiratį pateko buvusios politikės nepilnametis sūnus, kuris įtariamas žiauriai sumušęs moksleivę ir bandęs ją išprievartauti. Po išpuolio mergina atsidūrė reanimacijoje, o įtariamasis jau paleistas iš areštinės. Tai ypač sukrėtė sužalotos merginos artimuosius ir mokyklos, kurioje ji mokėsi, bendruomenę.

Kaip rašo portalas TV3.lt, po baisios nakties kaimo turizmo sodyboje dešimtokė iš Jurbarko rajono atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje. Mergina, kuriai 16 metų, siaubingai sužalota – sulaužyta nosis, žandikaulis, smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, vaidas nusėtas mėlynėmis. Įtariama, kad skriaudikas ją ne tik žiauriai sumušė, bet ir kėsinosi išprievartauti. Medikai pacientės būklės nekomentuoja, o dukrą lankantis tėtis sunkiai renka žodžius.

„Aš nelabai noriu tiksliai pasakot visko. Tyrimas vyksta. Iš karto sužinojau, kaip čia sureaguosi… Ir man, o kaip jai reikėjo iškęst tokius – tai neįmanoma“, – telefonu kalbėjo tėvas. Jis pridūrė, kad dukra smurtautojo iki tol nepažinojo.

Merginos klasės draugai sukrėsti, jie pirmieji išvydo žiauriai sumuštą draugę, kai pasigedę jos ėjo ieškoti ir aptiko lauke. Puolė skambinti tėvams, šie liepė kviesti medikus ir policiją. Susikrimtę visi: ir vaikai, ir mokytojai.

„Bendravom su tėveliu… Gydymas… Ji yra Kauno klinikose, bet gydymas nėra pradėtas, nes operuoti negali, nes yra sutinimas. Tiek tėvelis pasakė“, – pasakojo gimnazijos direktorė Birutė Genienė. Po tokio incidento vaikams prireikė psichologų pagalbos. Specialistai dabar lankosi mokykloje. Dešimtokai šiuo metu kaip tik laiko egzaminus.

„Pirmadienį ryte buvo dvi psichologės pas mus atvykusios, nes vaikams buvo patikra, mes negalėjom ilgai, bet pakalbėjo su vaikais, kurie ten buvo, nuramino, sakė, padėsim asmeniškai, jei reikia. Vaikai parašė tą patikrą, labai sunkiai, labai skausmingai reaguoja“, – sakė gimnazijos direktorė.

Moksleivė užpulta Tauragės rajone, kur savaitgalį linksminosi keliolika Eržvilko gimnazijos dešimtokų. Jie šventė mokslo metų pabaigą. „Didžioji dalis klasės… Jie pasidarė vakarėlį. Mes absoliučiai nieko nežinojom, tėveliai išleido, tėveliai nuvežė, susitarė, kad pasiims. Dar kartais bent nujausdavom, bet šį kartą nebuvo nė minties. Bet šiaip vaikai – klasė tokia vieninga“, – tikino B. Genienė.

Su jais vakarojo ir keli gimnazistai iš Jurbarko. Būtent ant vieno jurbarkiečio, buvusios politikės sūnaus, ir krito įtarimas. Tąnakt moksleivis buvo sulaikytas, nustatytas 1,12 promilės girtumas. Ar vaikinas svaiginosi tik alkoholiu, paaiškės po detalesnių tyrimų. Jis buvo sulaikytas dviems paroms, bet po jų paleistas iš areštinės. Tad jau antra diena eina į mokyklą.

Beje, vaikinas intensyviai sportuoja, lanko ir Rytų dvikovų treniruotes. „Jis atėjo rugsėjo mėnesį į vienuoliktą klasę iš Naujamiesčio, tiek žinom, kad sportavo. Mokėsi silpnokai, kiek žinau, bet jokia agresija ne…“ – sakė gimnazijos direktorius Alvydas Januškevičius.

Tiesa, mokyklos direktoriaus žinios iš tėvų apie vaikino statusą byloje su informacija iš prokuratūros nesutampa. Tyrėjai bylos plačiau nekomentuoja, tačiau patvirtina, kad jaunuolis yra ne liudininkas, o oficialus įtariamasis. Jam pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti. Moksleiviai dalijasi į dvi stovyklas: vieni įtariamu paauglio nusikaltimu baisisi, kiti sako tuo netikintys.

Gimnazisto motina – buvusi Jurbarko politikė, pati kadaise dirbusi pradinių klasių mokytoja. Dabartiniai jos darbo vadovai sako, kad šiandien moteris darbe nepasirodė, nes serga. Šiuo metu vieninteliam įtariamuoju tapusiam nepilnamečiui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Neoficialiomis žiniomis, savo kaltės jis nepripažįsta. Vaikinui dėl mestų įtarimų gresia kalėjimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA