Vienai didžiausių Kauno statybos įmonių dėl konkurencijos teko aukoti pelną | Kas vyksta Kaune

Vienai didžiausių Kauno statybos įmonių dėl konkurencijos teko aukoti pelną

BNS 2019/05/29 11:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Koncerno „MG Baltic“ valdoma Kauno statybos bendrovė „Mitnija“ pernai apyvartą augino beveik trečdaliu, o pelnas mažėjo. Pasak bendrovės vadovo, nors statybų rinka auga, konkurencija yra ypač didelė, rašo „Verslo žinios“.

„Nors mūsų pelningumas ir mažėjo, pažiūrėjus apskritai į rinkos dalyvius, mes laikomės dar gana neblogai. Neslėpsiu – konkurencinė aplinka tiek pernai, tiek šiemet, nors statybos rinka auga, yra žvėriška. Todėl konkurencinėje kovoje tenka paaukoti pelno maržą“, – sako Julius Gendvilis.

Tarp pelno mažėjimo priežasčių J. Gendvilis įvardijo ir plėtrą užsienyje, atlyginimų didėjimą ir investicijas į technologijas. Anot vadovo, pardavimo pajamos šiemet taip sparčiai jau nebekils, tačiau staigus augimas nėra bendrovės tikslas: „svarbiausia išlaikyti efektyvumą ir didinti kokybę“.

Paklaustas, ar užsienyje vykdomi projektai yra pelningesni nei Lietuvoje, J. Gendvilis sako, kad, pradedant dirbti ten, tikslas yra diversifikuoti veiklą. Didelį potencialą bendrovė mato Latvijoje, kur „Mitnija“ kartu su vietos bendrove „Merks“ statė prekybos centrą „Akropole“.

VŽ teigimu, pernai „Mitnijos“ konsoliduotos pardavimo pajamos, palyginti su 2017 metais, augo 29 proc. iki 106,9 mln. eurų, rodo Registrų centrui pateikta finansų ataskaita. Praėjusiais metais konsoliduotas bendrovės grynasis pelnas siekė 2,1 mln. eurų – 18,5 proc. mažiau nei 2017 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA