Keliaujantiems su „Bolt“ – nauji mokesčiai | Kas vyksta Kaune

Keliaujantiems su „Bolt“ – nauji mokesčiai

Asociatyvi / Bendrovės archyvo nuotr.

Trečiadienį „Bolt“ (buvusio „Taxify“) pavežėjimo paslaugomis besinaudojančius klientus pasiekė pranešimas apie kintančią kainodarą. Nuo birželio pradžios teks papildomai mokėti privertus vairuotoją laukti arba po tam tikro laiko atšaukus užsakymą.

Kaip skelbia „Bolt“, nuo birželio 4 d., 10 val., programėlę naudojantiems klientams bus pradėti taikyti laukimo ir atšaukimo mokesčiai, priklausantys nuo tam tikrų laiko rėmų bei iškviesto automobilio tipo.

„Laukimo mokestis yra taikomas minutės tarifu, kuris Vilniuje ir Kaune prasideda po 3 minučių, o kituose miestuose po 5 minučių, kai vairuotojas atvyksta pas jus. Šis mokestis padeda kompensuoti vairuotojams sugaištą laiką laukiant“, – nurodoma bendrovės pranešime.

Klientas esą gaus pranešimą, kad apmokamas laukimo mokestis buvo pradėtas skaičiuoti ir tęsis iki tol, kol vairuotojas pradės kelionę. Kiekviena papildoma laukimo minutė bus apmokestinama minutiniu tarifu.

Jeigu kelionė yra atšaukiama, kai vairuotojas laukė ilgiau nei 8 minutes Vilniuje ir Kaune arba 10 minučių kituose miestuose, bus taikomas atšaukimo mokestis, bet laukimas apmokestintas nebus. Suma už laukimą atsispindės ataskaitoje, kurią klientas po kelionės gauna el. paštu.

Tuo metu naujas atšaukimo mokestis, teigia „Bolt“, skirtas kompensuoti vairuotojo sugaištą laiką ir prarastas pajamas už neįvykusią kelionę. Šis mokestis bus taikomas keleiviui atšaukiant kelionę po 3 minučių Vilniuje ir Kaune, o kituose miestuose po 5 minučių, kai vairuotojas jau priėmęs užsakymą, taip pat atšaukus kelionę, kai vairuotojas jau atvyko į paėmimo vietą.

Atšaukimas bus apmokestintas ir vairuotojui nesulaukus keleivio ilgiau nei 8 minutes Vilniuje ir Kaune, o kituose miestuose 10 minučių ir jam atšaukus užsakymą. Vairuotojas praslinkus nurodytam ir keleiviui neatsiliepiant telefonu ar nepasirodant sutartoje vietoje turi teisę atšaukti užsakymą ir išvažiuoti.

„Atšaukimo mokesčio kaina rodoma programėlėje ir mokėjimo kvitas išsiunčiamas į elektroninį paštą. Atšaukimo mokesčiai mums padeda siūlyti veiksmingesnę paslaugą, greitesnes keliones ir tuo pačiu palengvina vairavimą mūsų partneriams-vairuotojams“, – naują kainų politiką grindžia pavežėjimo įmonė.

Informuojama, kad atšaukimo mokestis Vilniuje ir Kaune „Bolt“ automobilių kategorijoje yra 2 eurai, „Komforto“ ir „XL“ kategorijose – 3 eurai, o kituose miestuose – 1 euras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA