Anot S. Skvernelio, gali pasikeisti visi aukščiausius postus užimantys politikai | Kas vyksta Kaune

Anot S. Skvernelio, gali pasikeisti visi aukščiausius postus užimantys politikai

BNS 2019/05/29 16:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad po derybų dėl valdančiosios koalicijos su socialdarbiečiais, „tvarkiečiais“ ir Lenkų rinkimų akcija gali būti pakeisti visi postus užimantys politikai.

„Visos pozicijos yra, nuo ministro pirmininko iki Seimo pirmininko ir ministrų, derybų objektas“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad „portfelių klausimas nėra esminis“. „Esminis dalykas, kaip mes per tuos pusantrų metų (iki kadencijos pabaigos) įgyvendinsime Vyriausybės programą, ar reikia Vyriausybės programoje korekcijos, ir tada bus galima kalbėtis apie atsakomybės sritis“, – kalbėjo premjeras.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis žada, kad derybos dėl koalicijos turėtų būti baigtos iki išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos liepą.

Socialdarbiečiai bei „Tvarka ir teisingumas“ trečiadienį pranešė stabdančios iki šiol galiojusius koalicinius susitarimus su „valstiečiais“. S. Skvernelis tokį žingsnį pavadino logišku ir sakė, kad tai neturėtų pakenkti darbui Seime.

„Mes dirbsime taip, kaip dirbome, įstatymai bus priimami. Ir šiandien, jeigu jūs paskaičiuotumėte, tos formalios, aritmetinės daugumos nėra, bet įstatymai yra priimami“, – teigė ministras pirmininkas.

Premjeras tikino, kad jo likimas pareigose po G. Nausėdos inauguracijos priklauso nuo daugelio aplinkybių, tokių kaip išrinktojo prezidento požiūris, koalicijos formavimas, keliamų politinių tikslų.

S. Skvernelis taip pat sakė, kad savo komandoje norėtų ministrų, kurie būtų „politikai – profesionalai“. „Tai reiškia, kad turintys politinę patirtį, užnugarį politinį ir tos srities profesionalai“, – tvirtino jis.

Susumavus „valstiečių“, socialdarbiečių ir „tvarkiečių“ mandatus Seime, jie turi 69 balsus iš 141.

Per balsavimus valdantieji dažnai sulaukdavo ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narių palaikymo. Pridėjus šiuos balsus, susidaro 77 mandatai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA