Finalo spaudos konferencijoje Š. Jasikevičius pasirodė su netikėta viešnia | Kas vyksta Kaune

Finalo spaudos konferencijoje Š. Jasikevičius pasirodė su netikėta viešnia

delfi.lt / Paulius Garkauskas 2019/05/28 22:07
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ užtikrintai pradėjo LKL finalo seriją. Kauniečiai antradienio vakarą savo aikštėje 79:64 nugalėjo Vilniaus „Rytą“ ir serijoje iki trijų pergalių įsiveržė į priekį 1-0. Nors šeimininkai šventė pergalę 15 taškų skirtumu, „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius neslėpė – lengva tikrai nebuvo.

LKL finalo serijos pirmosiose rungtynėse „Žalgiris“ turėjo verstis be kapitono Pauliaus Jankūno, kuris treniruotės metu pasitempė kojos raumenį. Nepaisant to, žalgiriečiai seriją pradėjo įtikinama pergale.

„Svarbiausia buvo laimėti. Esame labai patenkinti. Puolime žaidėme solidžiai, kantriai. Gynyboje buvo visko – ir gerų epizodų, buvo ir nesusikalbėjimų. Neatsimenu, kad kas nors po mūsų krepšiu atkovotų 19 kamuolių. Matyt, Dainius geriau komandą paruošė rungtynėms. Laukia ilga serija, o ketvirtadienį laukiame visai kitokių rungtynių“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Kalbėdamas apie Denniso Jerome’o Seeley pasirodymą Š. Jasikevičius džiaugėsi, kad pavyko susitvarkyti. „Jis išėjo su nuliu, ką jau pasakysi. Nenoriu lįsti į jų lizdą, bet gal jų idėja buvo remtis kitais žaidėjais, Tai yra serija ir kitose rungtynėse laukia nauji iššūkiai. Prieš jį žaidžia Marius, Thomas. Buvo dvi situacijos, kai leidome mesti iš po krepšio, ypač pirmoje pusėje, bet pirmos rungtynėse yra specifinės. Antras dalykas – kaip mes reaguosime į tas detales, kurias mes akcentuosime. Antros rungtynės bus kitokios“, – neslėpė Šaras.

Paklaustas, ką turėjo omenyje teigdamas, kad D. Adomaitis geriau paruošė komandą finalui, Šaras teigė, kad kalba apie psichologiją. „Yra motyvaciniai dalykai. Sunku labiau motyvuoti, nei finalai. Daug pralaimėjome dvikovų vienas prieš vieną. Buvo situacijų, kai mes tiesiog neatitverdavome. Į tai reikia atkreipti dėmesį. Manau, yra ir taktinių dalykų, bet mes labiausiai kreipsime dėmesį į detales ir šviežumą. Mane labai neramina tie atkovoti 19 kamuolių. Žaidžiame kas antrą dieną. Prie to įpratę tiek mes, tiek jie. Turi jie žaidėjų, o tas pats Butkevičius, Echodas gali žaisti dviejuose pozicijose. Bet mes didžiausią dėmesį kreipsime į savo žaidimą“, – kalbėjo Šaras.

Į spaudos konferenciją Š. Jasikevičius atsivedė ištikimą „Žalgirio“ ir savo gerbėją – Mėją. Mergaitė dar pusfinalio serijoje Panevėžyje buvo iškėlusi plakatą „Šarai, pasilik“. Š. Jasikevičius jai parodė išskirtinį dėmesį – pasodino šalia savęs spaudos konferencijoje ir sakė, kad jos taip pat galima klausti, jei tik klausimų bus.

D. Adomaitis: netikėjome pergale

Po rungtynių „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis apgailestavo, kad jau pati rungtynių pradžia nesusiklostė taip, kaip planuota. „Pirmiausia, jei nori laimėti prieš „Žalgirį“, turi tikėti. Turi tikėti, kad gali įveikti „Žalgirį“. O buvo momentų, kai mes netikėjome. Pradžioje padarėme labai daug taktinių klaidų, atidarėme metikus, jie provokavo baudas, stojo prie metimų linijos. Tas labiausiai liūdina, kad rungtynių pradžioje buvome nedrausmingi gynyboje. Antroje pusėje buvo daug geriau. Tikiuosi, kad antrose rungtynėse bus kitaip“, – teigė D. Adomaitis.

Treneris neslėpė, kad vėl su sveikatos problemomis susidūrė Dennisas Jerome’as Seeley, kuris buvo priverstas sėsti ant atsarginių žaidėjų suolo. „Toks buvo daktaro sprendimas, Šis dalykas, kuris jam trukdė žaisti anksčiau, šiandien vėl išryškėjo“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Sudėdamas rungtynių akcentus treneris dar kartą paminėjo spragas gynyboje. „Mes negalime tokiose situacijoje paleisti Grigonio ar Westermanno. Klaidos individualioje gynyboje. Tai pagrindinis dalykas, kurį mes buvome puikiai išsprendę su „Neptūnu“. Kita vertus, mes žaisdami su „Žalgiriu“ turime rizikuoti. Kai kur ta rizika pasiteisino, kai kur ne“, – svarstė strategas.

D. Adomaitis taip pat įvertino ir jaunojo Margirio Normanto žaidimą. „Kaip su visais jaunais žaidėjais – vienas išėjimas buvo labai geras, kitas – labai blogas. Jis įneša intensyvumo. Kalbant apie Echodą, jis greitai prisirinko baudų. Su juo buvo geras intensyvumas, gal reikėjo rizikuoti ir leisti jam žaisti. Tačiau komanda ir be jo tvarkėsi labai gerai – 19 atkovotų kamuolių yra puiku“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Antros serijos rungtynės ketvirtadienį bus žaidžiamos Vilniuje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA