S. Marčiulionis ir „valstiečiai“ apgavo rinkėjus: atsisako EP mandato (papildyta) | Kas vyksta Kaune

S. Marčiulionis ir „valstiečiai“ apgavo rinkėjus: atsisako EP mandato (papildyta)

BNS 2019/05/28 10:02
DELFI nuotr.

Į Europos Parlamentą (EP) su „valstiečių“ sąrašu išrinktas iš Kauno kilęs buvęs krepšininkas, verslininkas Šarūnas Marčiulionis atsisako mandato.

Tai antradienį Seime žurnalistams patvirtino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Vietoje jo pagal partijos sąrašą į EP turėtų patekti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas. Jis rinkėjų pasirinkimą laiko jo darbo finansų ir bankų parlamentinės kontrolės srityje įvertinimu.

„Jei priimsiu tokį sprendimą – nesakau, kad aš jį priimu šiandien, bet tikrai rimtai pasvarstysiu – tai tuos darbus tęsiu Europoje. Reikia pasitarti su šeima, aptarti su Vyriausybės, frakcijos vadovu, pradėti tyrimai, reikia aptarti jų galimybę užbaigti“, – žurnalistams antradienį Seime sakė S. Jakeliūnas.

Jis nesiėmė vertinti Š. Marčiulionio sprendimo, tačiau tvirtino, kad „visi turi teisę elgtis taip, kaip jie nusprendžia“.

„Jei jis priėmė sprendimą, pamatė, kad galimybės atsirado čia realizuoti tuos veiksmus, kuriuos jis turi, tai tas sprendimas taip pat būtų gerbtinas. Jo neišmetė. Aš taip pat nesu partijos narys, tai atviros galimybės yra visiems. O kas priėmė sprendimą – reikėtų klausti partijos vadovų. Bet manau, kad krepšinio legenda, kaip ir rašytojai ar istorikai gali atstovauti Lietuvai ne blogiau, nei politikai“, – svarstė S. Jakeliūnas.

Antradienio rytą išplatintame LVŽS pranešime teigiama, kad Š. Marčiulionis nori daugiau laiko skirti Lietuvoje pradėtiems jaunimo, karjerą baigusių sportininkų projektams.

„Rinkimų kampanijos metu kartu su LVŽS komanda pradėti projektai, susiję su jaunimu ir sporto karjerą baigusiais sportininkais, įgauna pagreitį ir sulaukė didelio sporto federacijų susidomėjimo. Taip pat atsirado švietimo įstaigų, kurios įgyvendins pirmuosius projektus, skirtus skatinti vaikų judėjimą – bus įrengti specialūs aikštynai vaikams, kuriuos pavadinome „jėgos salomis“, – sako buvęs krepšininkas.

Pasak jo, vertinant rinkimų rezultatus Europoje, matyti, jog Europos Parlamentas koncentruosis ties ES vertybių, ES vienybės išlaikymo klausimais, o dėl to Europos Parlamentui šiuo metu yra reikalingi labiau patyrę politikai.

Jis pats sako prioritetais matantis Lietuvoje sveikatos, sveikatingumo klausimus, moksleivių aktyvumą bei mano, jog bus „daugiau naudingas Tėvynei“.

„Manau, kad mūsų gerą patirtį kartu su aktyviais europarlamentarais ir garsiais sportininkais galėsime pristatyti plačiau ateityje“, – pranešime teigia Š. Marčiulionis.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis savo ruožtu tikina, kad Š. Marčiulionis aktyviai dalyvauja siekdamas „realių pokyčių vaikų sveikatos, jų skatinimo aktyviai sportuojant praleisti laisvalaikį srityse“ ir toliau vystys savo idėjas Lietuvoje.

EP rinkimuose „valstiečiai“ iškovojo du mandatus: be antruoju numeriu įrašyto Š. Marčiulionio, išrinktas dabartinis „valstiečių“ europarlamentaras Bronis Ropė, sąraše buvęs pirmuoju.

Pastarųjų politikų vieta sąraše po reitingavimo nepasikeitė, tuo metu S. Jakeliūną rinkėjai iš aštuntosios vietos pakėlė į trečiąją.

APKLAUSA
[totalpoll id=”380783″]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA