R. Karbauskis keičia poziciją: jaučiasi laimėjęs visus tris rinkimus | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis keičia poziciją: jaučiasi laimėjęs visus tris rinkimus

BNS 2019/05/28 10:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dar rinkiminę pirmadienio naktį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis teigęs, kad yra nepatenkintas rinkimų rezultatais, antradienį keičia savo poziciją – jaučiasi laimėjęs „visus tris rinkimus“.

„EP rinkimai baigėsi, turim prezidento rinkimus, turim išrinktą naują prezidentą, kartu su išrinktu prezidentu ieškosim sprendimų, kurie gerintų žmonių gyvenimą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

„Aš labai džiaugiuosi, kad mes turime naują prezidentą, kurio požiūris į valstybės ateitį sutampa su mūsų“, – teigė R. Karbauskis.

Į klausimą, kiek iš žadėtų laimėti rinkimų – savivaldos, prezidento ir Europos Parlamento – „valstiečiai“ laimėjo, R. Karbauskis atsakė: „Visus tris“.

Prezidento rinkimuose „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis neperėjo į antrą turą.

Iš pradžių kritikavę išrinktąjį prezidentą Gitaną Nausėdą, vadindami jį konservatorių kandidatu, vėliau „valstiečiai“ antrajame ture parėmė jo kandidatūrą.

Europos Parlamento rinkimuose LVŽS liko trečia po konservatorių ir socialdemokratų, tačiau gavo vienu mandatu daugiau nei iki šiol – iš viso turės du atstovus.

Rinkimų naktį R. Karbauskis sakė, kad rezultatas jo netenkina.

„Kaip čia gerai ir vertinsi. Mes iš tikrųjų turėsime rinktis ir svarstyti, ką daryti, nes rezultatas nėra toks, kuris tenkintų. O kokie žingsniai bus – spręsime“, – žurnalistams pirmadienio naktį partijos štabe sakė R. Karbauskis.

„Kiekvienas partijos vadovas nori laimėti rinkimus. Jei nepasisekė, reiškia, suklydome“, – tuomet sakė „valstiečių“ vadovas.

APKLAUSA
[totalpoll id=”380788″]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA