Kodėl prireikė išrausti prieš metus tvarkytą atkarpą? | Kas vyksta Kaune

Kodėl prireikė išrausti prieš metus tvarkytą atkarpą?

R. Tenio nuotr.

Nuo gegužės 20 dienos prasidėjusi rekonstrukcija centrinėje Kauno atkarpoje reikalauja nemažai kantrybės. Čia apsunko ne tik vairuotojų, bet ir pėsčiųjų srautai. Visgi, Kauno miesto savivaldybė atvira – sunkiausias laikotarpis dar prieš akis.

Prieš savaitę prasidėję darbai Savanorių prospekto, Šv. Gertrūdos ir E. Ožeškienės gatvių sankryžoje jau įgavo pagreitį – čia ne tik įsiviešpatavo eismo ribojimai, bet ir matoma ryškiai pakitusi kelio danga, atitvarai. Rekonstrukcija planuojama užbaigti sulig pirmosiomis rudenio dienomis, tad iki tol geriau pasirinkti kitą maršrutą.

Visgi, kaip prisimena kauniečiai ir teigia Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, E. Ožeškienės gatvės važiuojamoji dalis ir šaligatviai jau buvo tvarkyti pernai. Tad kodėl prireikė Laisvės alėjos rekonstrukciją perkelti į neseniai tvarkytą atkarpą?

Eismo apribojimai Laisvės alėjoje / Kaunas.lt nuotr.

Priežastis paprasta – atsirado kitokių darbų, nei buvo atlikti prieš metus, poreikis. „Gatvės atkarpa patenka į Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto ribas. Tai reiškia, jog šioje vietoje būtina atnaujinti požemines komunikacijas, viešojo transporto kontaktinį tinklą, visa tai ilgus metus tarnaus kauniečiams“, – pasakoja A. Pakalniškis.

Tiesa, nors darbai vyksta nedidelėje teritorijoje, jiems įgyvendinti prireiks daugiau nei trijų mėnesių. Kaip teigia Kauno savivaldybės atstovas, šioje atkarpoje numatyta nemažai pakeitimų: bus rekonstruojama vandentiekio trasa, įrengiama lietaus nuotekų sistema, keičiamos viešojo transporto kontaktinio tinklo atramos, vėliau atnaujinama danga. Darbai turi būti atliekami nuosekliai, žingsnis po žingsnio – pirmiausia požeminės komunikacijos, vėliau atramos ir danga.

A. Pakalniškis neguodžia, kebliausia situacija bus tuomet, kai atvykstantys nuo Kauno pilies turės „tilpti“ į vieną juostą, tiek sukant į kairę, tiek važiuojant tiesiai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad E. Ožeškienės gatve transporto eismas vyksta tik viena kryptimi – link K. Donelaičio gatvės. Be to, vienpusis eismas laikinai bus ir Jeruzalės skersgatvyje (pro Kauno choralinę sinagogą) – tik Savanorių prospekto kryptimi.

APKLAUSA
[totalpoll id=”380757″]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA