Rinkimuose pralaimėjusi I. Šimonytė: draugais su R. Karbauskiu nebūsime | Kas vyksta Kaune

Rinkimuose pralaimėjusi I. Šimonytė: draugais su R. Karbauskiu nebūsime

Ingrida Šimonytė / R. Tenio nuotr.

LR Prezidento rinkimuose Gitanui Nausėdai pralaimėjusi Ingrida Šimonytė pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje tarė padėkos žodį ir atsakydama į žurnalistų klausimus neslėpė – su Ramūnu Karbauskiu draugais tapti neplanuoja.

„Pirmiausia norėčiau padėkoti tiems žmonėms, kurie padėjo rinkiminės kompanijos metu, kurie rėmė ir skatino ir tiems, kurie balsavo už mane. Tačiau rinkimai pasibaigė, o gyvenimas tęsiasi.“ – Spaudos konferenciją padėkos žodžiu pradėjo I. Šimonytė.

Paklausta, ar ketina svarstyti pasiūlymą būti premjere, I. Šimonytė teigė, kad šiandien svarstyti šį klausimą yra dar per anksti.

Ingrida Šimonytė taip pat pateikė savo nuomonę G. Nausėdos pergalę nulėmusių veiksnių klausimu.

„Kadangi antrajame rinkimų ture aktyvumas buvo panašus, kaip pirmame etape, panašu, kad žmonės, kurie balsavo už kitus kandidatus, antrame etape balsavo už G. Nausėdą.“ – Teigė LR Prezidento rinkimuose G. Nausėdai pralaimėjusi I. Šimonytė.

„Įsitikinau, kad rinkiminėje kampanijoje veikia bendravimas su žmonėmis. Visi kiti būdai nėra tiek veiksmingi, o mes ir rinkiminę kampaniją pradėjome kiek per vėlai.“ – Klausimą apie įgautą patirtį pakomentavo I. Šimonytė.

Paklausta, koks planuojamas tolimesnis santykis su valdančiais bei R. Karbauskiu, kuris agitavo prieš kandidatę į prezidentus, I. Šimonytė neslėpė – draugais su Ramūnu Karbauskiu netaps.

„Man labai gaila, kad Ramūnas Karbauskis politikoje turi priešų. Aš politikoje priešų neturiu ir toliau neturėsiu, tad kiek bus galima konstruktyviai bendrauti, tą konstruktyvumą iš savo pusės galiu pasiūlyti. Mes tikrai, matyt, nebūsime draugais, bet kritikuoti kažką dėl kritikos nėra mano būdas. Aš stengiuosi politikoje kritikuoti tai, kas, mano nuomone, yra daroma netinkamai, tai, manau, tai darysiu ir toliau.“ – Teigė I. Šimonytė.

Gitanas Nausėda prieš Ingridą Šimonytę laimėjo dideliu skirtumu – jis surinko 65,86 proc. rinkėjų balsų, o I. Šimonytė 32,86 proc. balsų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA