Rinkimų dieną kauniečiai „verčia“ savivaldybės duris: imtasi priemonių | Kas vyksta Kaune

Rinkimų dieną kauniečiai „verčia“ savivaldybės duris: imtasi priemonių

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Šiandien šalyje vykstant antrojo turo balsavimui už kandidatus į Lietuvos Respublikos Prezidentus ir renkant atstovus Europos Parlamente, ne visi kauniečiai žino, kad balsavimas Kauno miesto savivaldybėje sekmadienį nevykdomas. Matydami nustebusius veidus, gyventojai ant miesto savivaldybės durų paliko informacinį lapelį.

>>>NUOLAT ATNAUJINAMI RINKIMŲ REZULTATAI REALIU LAIKU<<<

„Brangūs kauniečiai! Pasirodo, kad šiandien artimiausias taškas balsavimui yra Laisvės al. 95 (Aušros gimnazija)“, – rašoma ant durų priklijuotame lapelyje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad sekmadienį, rinkimų dieną, balsuoti galima bet kurioje rinkimų apylinkėje visoje Lietuvoje. Balsavimas Kauno ir kitose savivaldybėse šiandien nevyksta, nes savivaldybėse balsuojama tik išankstinio balsavimo metu. Tokią galimybę rinkėjai turėjo gegužės 20-24 dienomis.

Balsavimas už kandidatus į LR Prezidentus ir atstovus į Europos Parlamentą rinkimų apylinkėse gegužės 26 d., vyksta nuo 7-20 val. Su savimi Lietuvos Respublikos piliečiai turi turėti asmens dokumentą.

20 val. rinkimų apylinkės užvers duris ir bus pradėti skaičiuoti rinkėjų balsai.

Prezidento rinkimuose varžosi du kandidatai: konservatorių remiama Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir ekonomistas Gitanas Nausėda.

Rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA