G. Nausėda prasitarė, ką darytų su Rusija | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda prasitarė, ką darytų su Rusija

delfi.lt 2019/05/26 21:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda sako, kad šiek tiek keistų retoriką Rusijos atžvilgiu, tačiau esminių pokyčių galima tikėtis tik tada, jei Maskva pakeis savo elgesį su Ukraina.

>>>NUOLAT ATNAUJINAMI RINKIMŲ REZULTATAI REALIU LAIKU<<<

„Norėčiau būti diplomatiškas ir naudoti žodyną, kuris galėtų būti šiek tiek kitoks, lyginant su žodynu, kuris buvo naudojamas anksčiau“, – žurnalistams sekmadienį sakė G. Nausėda, pasibaigus balsavimui apylinkėse.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad iš esmės Lietuvos santykiai su Rusija nesikeistų, kol „Ukrainos situaciją bus panaši į dabartinę“.

G. Nausėda teigė Rusijos veiksmus Ukrainoje vertinantis kaip agresiją prieš kaimyninę valstybę.

„To negalime toleruoti“, – kalbėjo kandidatas.

Rusija 2014 metais aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį ir remia separatistus šalies rytuose. Europos Sąjunga (ES) dėl to yra paskelbusi Maskvai sankcijas.

G. Nausėda antrajame prezidento rinkimų ture varžėsi su konservatorių iškelta buvusia finansų ministre, parlamentare Ingrida Šimonyte.

Rinkėjų aktyvumas buvo mažesnis nei pirmajame rate prieš dvi savaites, bet didesnis nei 2014 metų prezidento rinkimų antrame rate.

„Didesnis aktyvumas rinkimuose yra didesnio pilietiškumo atspindys. Tai reiškia, kad abiejų kandidatų simpatikai dalyvavo rinkimuose“, – teigė kandidatas.

„Aš manau, kad rinkimų kampanija visgi buvo aukšto lygio ir kaip kai kurie apžvalgininkai ir prezidentas Valdas Adamkus pažymėjo, kad tai tikrai yra europietiškos kultūros atspindys, tai tikrai pagarba vieno kandidato kitam kandidatui“, – kalbėjo G. Nausėda.

Ekonomistas sakė nesutinkantis su I. Šimonyte, kad kampanija buvo iš dalies nuobodi dėl pernelyg nekonkrečių diskusijų.

„Manau, kad buvo ir įdomesnių intrigų, ir įdomesnių momentų, ir tam tikrų apsikeitimų nuomonėmis, tai yra pakankamai ryškių ginčų ir dėl kai kurių praeities klausimų, ir kai kurių ateities vizijų“, – tvirtino jis.

G. Nausėda ragino nepaisant rinkimų rezultatų išsaugoti pagarbą.

„Šiuo atveju kalbu apie mano pagarbą Ingridai, Ingridos – man, kad išsaugotų partijos norą bendradarbiauti“, – sakė kandidatas.

Jis taip pat pranešė, kad išrinktas prezidentų siektų susitarimo tarp partijų dėl sveikatos apsaugos ir švietimo gerinimo.

Rinkimų rezultatai turėtų paaiškėti vėlų sekmadienio vakarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA