Pasakė vietas Kaune, kur galima naudotis kepsninėmis: sąrašas nedžiugins | Kas vyksta Kaune

Pasakė vietas Kaune, kur galima naudotis kepsninėmis: sąrašas nedžiugins

D. Beržinio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė ne vienos kauniečių užklausos, kuriose vietose mieste galima naudotis kepsninėmis. Tačiau, kaip paaiškėjo, Kaune iškylautojų mėgiamas užsiėmimas „grilinti“, vis dar lieka deficito zonoje, nes specialiai tam skirtų teritorijų nė su žiburiu nerasi.

Šiomis dienomis iškylautojams nemenką „paslaugą“ padarė ir ilgą laiką plieskusi saulė su menku lietaus kiekiu. Visoje Lietuvoje įsivyravo sausra, paskelbta ekstremali situacija dėl didelio miškų gaisringumo.

„Iškylaujant gamtoje, o taip pat ir mieste, griežtai draudžiama deginti laužus, kurti kepsnines. Naudoti kepsnines nuosavuose kiemuose nedraudžiama, tačiau rekomenduojama tai daryti tik su ypatingu dėmesingumu“, – įspėja Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Užsimindama apie viešąsias Kauno erdves, kuriose kepsninių fanai galėtų „grilinti“ nevaržomi, pašnekovė pasakoja, kad  rengiant Kalniečių parko tvarkymo projektą, projektuotojai buvo numatę „grilio“ zoną, tačiau projekto viešinimo metu buvo sulaukta daug neigiamų pastabų iš gyventojų šiuo klausimu, todėl šių darbų buvo atsisakyta.

Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta, jog miesto savivaldybės parkuose, skveruose ir kitose rekreacinėse vietose kepsnines naudoti draudžiama.

Taip pat draudžiama deginti atliekas konteineriuose ir tam tikslui nepritaikytose vietose, deginti lapus, šakas, žolę, kūrenti laužus.

Išimtis  galioja tik renginių, kuriems vadovaujantis Renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose tvarkos aprašu, patvirtintu Savivaldybės tarybos, ir kitų teisės aktų reikalavimais, yra išduotas leidimas.

„Kepsnius galima kepti nuosavuose kiemuose, ir tik griežtai laikantis priešgaisrinių taisyklių“, – pabrėžė R. Savickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA