Aleksote vykusi mugė nukėlė į praeitį: entuziastų dėmesį kaustė įvairios senienos (foto) | Kas vyksta Kaune

Aleksote vykusi mugė nukėlė į praeitį: entuziastų dėmesį kaustė įvairios senienos (foto)

M. Didžiulio nuotr.

Į Aleksote šiandien vykusią Retro mugę rinkosi istorinės technikos gerbėjai. Čia jie galėjo ne tik paganyti akis į įvairaus tipo senovines transporto priemones, bet ir parduoti ar nusipirkti patikusį daiktą. Renginio organizatoriai šypteli sakydami, jog teko nugirsti kalbant, kad kai kurie dalyviai daugiau nusipirko nei patys pardavė.

[galerija kiek=”20″]

„Du kartus per metus vykstančioje Retro mugėje susirenka technikos entuziastai – pardavėjai, pirkėjai, pažįstami, draugai – tai ne tik „retro turgelis“, bet „tos pačios palatos ligonių“ susirinkimo vieta“, – šmaikštauja Retro mugės organizatorius, klubo „Retromobile“ tarybos narys Vytautas Prekevičius.

Pasak jo, šiame renginyje  vyksta įvairūs mainai tarp kolekcionierių-bendraminčių, todėl dažnai praeinant pro šalį galima išgirsti: „daugiau išleidau nei pardaviau“.

„Mūsų Retro mugė galbūt ir nėra dar tokia didelė kaip, pavyzdžiui, vykstančios Lenkijoje ar Latvijoje, bet jau tampa tradicija. Nors kitą mugę numatyta surengti paskutinį rugsėjo sekmadienį, bet beveik visi šiandien dalyvavę žmonės, pasakė, kad būtinai į ją atvyks“, – sakė V. Prekevičius.

Mugės organizatoriaus teigimu, šio renginio negalima pavadinti vien tik „senienų turgeliu“ – tai labiau turgelis, kuriame didžiąją dalį vietos užima auto-moto technika: senoviniai automobiliai, motociklai, dviračiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA