Ar sekmadienį bus galima balsuoti bet kurio Lietuvos miesto rinkimų apylinkėse? | Kas vyksta Kaune

Ar sekmadienį bus galima balsuoti bet kurio Lietuvos miesto rinkimų apylinkėse?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienį, vyks balsavimas antrajame ture renkant kandidatą į šalies prezidento postą bei atstovus į Europos Parlamentą. Tie, kurie nepasinaudojo galimybe balsuoti iš anksto savivaldybėse, savo valią rinkimų apylinkėse galės išreikšti rytoj. Ar rinkimų dieną, sekmadienį, galima balsuoti bet kuriame Lietuvos mieste esančiose rinkimų apylinkėse?

Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Tauras Rutkūnas, balsavimo tvarka išlieka tokia pati kaip ir  šalies prezidento rinkimų pirmajame ture bei balsavime dėl dviejų referendumų. Tai yra, rinkėjai gegužės 26 d., galės balsuoti bet kuriame Lietuvos mieste esančiose rinkimų apylinkėse.

„Atėjęs į bet kurią rinkimų apylinkę, šalyje gyvenamąją vietą deklaravęs  asmuo turi pateikti asmens dokumentą su asmens kodu ir nuotrauka. Tuomet rinkimų apylinkės atstovai elektroniniu būdu patikrins, ar žmogus dar nėra balsavęs ir išduos balsavimo biuletenį. Tiesa, tai gali užtrukti kiek ilgiau – nuo 15 iki 30 min., nei einant į priskirtą rinkimų apylinkę“, – paaiškino rinkimų komisijos narys.

Paklaustas, ar pasitaiko kokių nors keblumų balsuojant ne savo mieste paskirtoje rinkimų apylinkėje, T. Rutkūnas užsiminė, jog kartais skirtingoms apylinkėms gali nepavykti patikrinti rinkėjo duomenų elektroniniu būdu dėl, pavyzdžiui, sutrikusio ryšio. Tačiau tokie atvejai išties reti.

Primename, kad sekmadienį, rinkimų dieną, balsavimas apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 valandos.

Prezidento rinkimų antrajame ture per penkias išankstinio balsavimo dienas savo valią pareiškė 232 tūkst. 14 arba 9,56 proc. rinkėjų, Kauno rajono gyventojai priskiriami prie mažiausiai aktyvių rinkėjų – balsavo tik 5,71 proc. gyventojų.

Primename, kad prezidento rinkimų antrajame ture varžosi du daugiausia balsų per pirmąjį turą surinkę kandidatai: Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir ekonomistas Gitanas Nausėda.

Rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA