Legendinis restoranas „Pas Stanley“ švenčia 10-ties metų gimtadienį (foto) | Kas vyksta Kaune

Legendinis restoranas „Pas Stanley“ švenčia 10-ties metų gimtadienį (foto)

R. Tenio nuotr.

Ko gero ne vienas kaunietis pamena, kai vietoje legendinės senamiesčio kompiuterinės atsidarė dar didesne legenda tapęs restoranas „Pas Stanley“. Išskirtinis, ypač ryškus interjeras, malonus aptarnavimas ir išsvajota, ilgiau nei iki vidurnakčio dirbanti virtuvė – nors jaunatviška „Pas Stanley“ atmosfera neleidžia šiam restoranui „pasenti“ ne vienas nustebs sužinojęs, kad jam – jau dešimt metų.

Viskas kitaip

Ketvirtadienį apvalų gimtadienį atšventusio restorano įkūrėjas ir pradininkas – danų verslininkas Stanley Klemmensenas. Prieš dešimt metų pastebėjęs, kad Kaune vis dar trūksta išskirtinio stiliaus restoranų, danas nedvejojo ir atidarė tam metui vienareikšmiškai ryškiausią kavinę Kaune.

„Stanley norėjo, kad viskas viskas: pradedant baldais, baigiant puodeliais būtų spalvota, neįprasta, žaisminga“, – apie restorano pradžią pasakoja dabartinis jo savininkas Tomas Anglickas, kuris taip pat stengiasi tęsti unikalią šios įstaigos tradiciją.

„Kaip Stanley visada kartojo, ši vieta turi būti ne tik išskirtinė bei pritraukianti, bet ir „home away from home“ (liet. „namai ne namie“). Tokį įspūdį sukūrė atitinkamas interjeras: apšvietimas, jaukūs minkšti baldai, kilimai, žvakės ir paslaugus, bet ne per daug įsitempęs personalas“, – mintis dėsto savininkas.

„Pas Stanley“ 10-ies metų jubiliejaus tortas / Organizatorių nuotr.

Verslą patikėjo lietuviui

Šiandien „Pas Stanley“ tradicijas tęsia jau lietuvis, kuris restorane dirbo nuo pat jo atidarymo ir užaugo bei subrendo kaip tokio verslo profesionalas.

„Pradžioje buvau tik vadovo komandos narys. Dirbau čia daugybę metų, galbūt todėl pelniau jo pasitikėjimą ir, nusprendęs su restoranu atsisveikinti, Stanley jį patikėjo man. Stengiuosi tęsti šio šaunaus žmogaus idėjas, nes jos buvo puikiai įvertintos kauniečių bei miesto svečių“, – prisimena T. Anglickas.

„Žinoma, per tuos ilgus metus teko atsinaujinti, todėl interjeras kažkiek pakito, tačiau vis dar siekiame, kad čia būtų jauku kaip namuose, vis dar norime būti išskirtinai draugiški“.

„Pas Stanley“ kolektyvas

Be unikalaus interjero bei aptarnavimo, „Pas Stanley“ mylimas ir dėl kainų, kurios niekada nesikandžiojo. „Stanley mėgo sakyti, kad verslas yra tam, kad žmonės turėtų darbo. O jei norime darbo – turime turėti daug klientų. O jei norime klientų… tada modelis, kai verslą išlaiko vos keli, bet labai mokūs klientai per dieną mums netinka. Todėl pats Stanley nuolatos stebėjo kainas ir stengėsi, kad jos būtų patrauklios”, – apie draugišką kainų politika pasakoja T. Anglickas.

Ir jauniems, ir vyresniems

Dar vienas „Pas Stanley“ išskirtinumas – jo universalumas. „Norime, kad restoranu džiaugtųsi visi. Savaitgalių rytais tai – šeimos kavinė, o sekmadieniais romantiškiems pietums ar vakarienei užsuka ir visai garbaus amžiaus svečiai. O kur dar jaunimas: penktadienio bei šeštadienio vakarai priklauso jiems. Tada dirbame ypač ilgai ir stengiamės sukurti lengvai „klubinę“ atmosferą”, – pasakoja restorano savininkas ir papildo, kad kitaip ir negalėtų būti.

„Įvairaus amžiaus lankytojų turime dar ir todėl, kad „Pas Stanley“ užaugo ne viena karta. Yra ištikimų nuolatinių klientų, kurie čia susipažino, ėjo į pasimatymus, o šiandien ateina jau su vaikais. Turime ir klientų, kurie šį kelią tik pradeda. Todėl norime sukurti erdvę patrauklią visiems: ir jauniems, ir vyresniems“, – apie mylimą kauniečių vietą pasakoja T. Anglickas.

Koks „Pas Stanley“ bus dar po 10 metų? „Tikimės, kad tęsime visas gerąsias tradicijas“, – šypsosi restorano vadovas ir kviečia užsukti: galbūt kurį savaitgalio rytą sutiksite ir jį patį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA