Kauniečius iš miegų žadino orkestras | Kas vyksta Kaune

Kauniečius iš miegų žadino orkestras

D. Čėplos nuotr.

„Pažadinkim Kauną!” – ne tik skambiu šūkiu, bet ir smagia akcija savo kasmetinį festivalį „Padūduokim Kaunui“ šiandien 7 val. ryto pradėjo Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“. Jau keli metai, kai festivalis „užklumpa“ miestiečius ankstyvą rytą. Prieš dvejus metus buvo pažadinti Eigulių mikrorajono gyventojai, praėjusiais metais – Šilainių, o šiemet – Dainavos.

„Ankstesniais sulaukę labai daug teigiamų Kauno gyventojų reakcijų ir atsiliepimų, turime svajonių intensyvinti muzikinio žadinimo akciją ir per kelis metus aplankyti dar daugiau miesto gatvių, skverų, išsidėsčiusių miegamuosiuose rajonuose. Jūs klausiate „kodėl“? Todėl, kad gera ryto muzika veikia kaip energijos užtaisas, kaip pozityvios nuotaikos eleksyras ar rytinė mankšta“, – ir rimtai, ir juokais savo emocija dalinasi festivalį rengiančios koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ vadovas Vaidas Andriuškevičius, žygiavęs su grojančia ir šokančia kolona bei sveikinęs miestiečius, rašoma pranešime spaudai.

Ypatingai pučiamųjų instrumentų orkestro muzika sujudino Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazijos moksleivius ir Kauno lopšelio – darželio „Girinukas“ bendruomenę.

„Labai netikėta ir maloni staigmena! Pakėlė nuotaiką vaikams, vaikų tėveliams. Orkestras skambėjo visame mikrorajone ir net pastebėjome, kaip nuo sklindančios muzikos atsidarė daugiabučių langai. Nepakartojamas rytinis paveikslas, su tik ką pažadintais gyventojais. Tikrai žinau, kad mums visiems užkūrė gerą nuotaiką visai dienai“ – sako „Girinuko“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui Birutė Bacvinkienė.

Miestiečius pažadinusi akcija – tik pirmasis festivalio „Padūduokim Kaunui 2019“ akordas.

„Jei norite, kad ir visą savaitgalį lydėtų puiki nuotaika – yra stebuklingas receptas – susitikime festivalio „Padūduokim Kaunui“ koncertuose šį šeštadienį 18.00 ir sekmadienį – 13.00 val. Koncertai vyks Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūros sodelyje. Garantuojame gerą muziką ir bandysime „padūduoti“ taip, kad savaitgalis būtų saulėtas ne tik mieste, bet ir mūsų mylimų kauniečių, svečių širdyse“ – kviečia Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ dirigentas Giedrius Vaznys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA