Didžiulė rekonstrukcija įsibėgėja: prie Kauno laukia nauji eismo pakeitimai | Kas vyksta Kaune

Didžiulė rekonstrukcija įsibėgėja: prie Kauno laukia nauji eismo pakeitimai

delfi.lt / Paulius Garkauskas 2019/05/24 20:03

Grandiozinė magistralės A1 atkarpos ties Kaunu rekonstrukcija įsibėgėja. Darbai sparčiai juda pirmyn, o netrukus vairuotojų vėl laukia eismo organizavimo pakeitimai.

Darbai ties „Megos“ prekybos centru tęsiasi ir įgauna pagreitį. „Šiuo metu pilnai įrengta elektroninių ryšių kanalizacija ir vykdomi kabelių perjungimo darbai. Įrengta apie 80 proc. prieštriukšminės užtvaros polių. Likę bus įrengti galutinai baigus perjungti elektroninių ryšių dalyse numatytus kabelius ir demontavus senas trasas. Vykdomi polių įrengimo darbai atraminei sienutei šalia Vytėnų“, – teigiama Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atsakyme DELFI.

Darbai vyksta ir po „Megos“ viaduku. Greitkelis bus platinamas, o tam trukdo viaduko atramos. „Atlikti polių įrengimo darbai atraminėms sienutėms „Megos“ viaduko kūgių rekonstravimo dalyje. Šiuo metu ruošiamasi dešinėje esančios pačios sienutės betonavimui. Platinamas esamas A1 kelias bei šalia jo esantis 3D jungiamasis kelias. Vykdoma 4K kelio išplatinimo darbai ir rengiamas užvažiavimo į Šilainius kelias 2K. Objekte atlikta didžioji dalis šlaito, esančio dešinėje pusėje prie Vytėnų, žemės darbų“, – teigia LAKD.

Planuojama, kad netrukus bus pradedamas A1 kelio dešinės pusės remontas. Vairuotojai pastebėjo, kad rekonstrukcijos pradžioje ir pabaigoje išasfaltuoti pervažiavimai iš vienos krypties eismo juostų į kitą. LAKD patvirtino, kad planuojamas eismo nukreipimas į kairę magistralės pusę abejomis kryptimis. Tiesa, tai truks tik kelias dienas – nuo birželio 1-osios iki 3-osios.

Pokyčių netrukus bus ir važiuojant Vilniaus kryptimi ties nusukimais į Šilainius. „Šiuo metu eismas uždarytas įvažiavimu į Šilainius iš Klaipėdos pusės. Planuojama birželio viduryje jame įrengti asfalto dangas ir eismą paleisti naujai įrengtu įvažiavimu uždarant senąjį, t. y. tą, kuriuo šiuo metu vyksta eismas“, – nurodo LAKD.

DELFI primena, kad pirmiausia darbai prasidėjo ties „Megos“ prekybos centru. Planuojama, kad pirmojo etapo darbai bus baigti iki metų pabaigos ir kainuos apie 17,5 mln. Eur.

Po pirmojo etapo ateis eilė Kleboniškio tilto bei kelio dalies iki Muravos sankryžos rekonstrukcijai. Šiuo metu vyksta naujo tilto statybos ir Jonavos gatvės viaduko rekonstrukcijų viešasis pirkimas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA