Į prašymus atsižvelgė: Kauno Bagažinių turguje atsiras naujovė | Kas vyksta Kaune

Į prašymus atsižvelgė: Kauno Bagažinių turguje atsiras naujovė

Prekybos miestelio „Urmas“ nuotr.

Kauniečiams ir miesto svečiams nuo šiol sodinukų, pašarų bei naminių paukščių bus galima įsigyti vienoje vietoje. Bagažinių turgaus organizatoriai nusprendė dalį turgaus aikštelės skirti šiai prekybai.

„Poreikis prekiauti augalais, pašarais buvo jau seniai. Juos parduoti norėjo Bagažinių turguje apsilankantys ūkininkai bei nuolat čia daiktais prekiaujantys žmonės, kurie turi atliekamų sodinukų iš savo asmeninių ūkių. Nusprendėme idėjai pritarti, nes Bagažinių turgaus aikštelė yra didelė, tad tilps visi“, – sako prekybos miestelio „Urmas“, organizuojančio Bagažinių turgų, marketingo vadovas Jonas Plenta.

Ūkininkai, norintys prekiauti augalais, pašarais bei naminiais dekoratyviniais paukščiais tai galės padaryti nemokamai kiekvieną savaitgalį specialiai organizatorių skirtoje Bagažinių turgaus aikštelės dalyje.

Nors ir anksčiau čia vykstančiame turguje pasitaikydavo parduodančių savo ūkiuose užaugintus augalus, tačiau naujajame turguje labiausiai prekiauti pageidavimą išreiškė tuo užsiimantys ūkininkai.

Gėlės / Prekybos miestelio „Urmas“ nuotr.

Kaunietė Rita Šliūpienė, į Bagažinių turgų atsivežusi keletą jos auginamų viksvų sodinukų, sako, kad susidomėjimas jos auginamais dekoratyviais žolynais auga, o kuo daugiau vietų prekiauti augalais – tuo geriau, taip galima rasti ir naujų rūšių augalų, užmegzti naudingų pažinčių.

„Viksvas auginu daugiau nei 30 metų, o pardavinėti sugalvojau vos prieš 8 metus. Bagažinių turguje lankausi ne pirmą kartą, o atsiradus galimybei parduoti čia ne tik daiktus, bet ir augalus, apsilankysiu dažniau, atsivešiu daugiau rūšių“, – sako aleksotiškė R. Šliūpienė.

Nors ir geriausias laikas sodinti yra ankstyvas pavasaris pasibaigus šalnoms, tačiau prekyba augalais vyksta ištisus metus. Dažniausiai parduodami medeliai, vaiskrūmiai, skiepai, gėlės, o jais prekiaujantys ūkininkai ne tik ieško pirkėjų, tačiau ir domisi naujomis rūšimis bei naujais auginimo būdais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA