„Valstiečiai“ žaidžia atviromis kortomis: nusprendė paraginti rinkėjus | Kas vyksta Kaune

„Valstiečiai“ žaidžia atviromis kortomis: nusprendė paraginti rinkėjus

BNS 2019/05/23 11:06
R. Tenio nuotr.

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) per antrąjį prezidento rinkimų turą ragina balsuoti už ekonomisto Gitano Nausėdos kandidatūrą, nusprendė partijos valdyba.

„Raginame balsuoti už Gitaną Nausėdą. Kitu atveju, jeigu aktyvumas bus mažas ir žmonės gadins biuletenius arba nebalsuos nė už vieną kandidatą, tokiu atveju laimės (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelta kandidatė – BNS) Ingrida Šimonytė, kas, mūsų nuomone, Lietuvai būtų labai blogai“, – ketvirtadienį po partijos valdybos posėdžio žurnalistams sakė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Prieš pirmąjį prezidento rinkimų turą jis G. Nausėdą vadino konservatorių kandidatu.

„Valstiečių“ lyderis ketvirtadienį teigė, kad tai nėra G. Nausėdos kandidatūros parėmimas, o tiesiog raginimas už jį balsuoti.

„Mes neagituojame už Gitaną Nausėdą, mes sakome, kad nedalyvauti rinkimuose ir balsuoti prieš abu kandidatus reiškia, kad laimės Ingrida Šimonytė. O tai, mūsų nuomone, yra blogiausias variantas, kuris gali atsitikti“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Jis tvirtino ir pats balsuosiąs už G. Nausėdos kandidatūrą.

Su G. Nausėda R. Karbauskis siejo viltis, kad Prezidentūra, Seimas ir Vyriausybė galės dirbti darniau.

Kita vertus, pasak „valstiečių“ lyderio, didelių argumentų LVŽS neturi ir už G. Nausėdą.

„(…) išskyrus tai, kad parodė dėmesį mūsų frakcijai, mes šnekėjomės, jis atsakinėjo į klausimus. Tai yra pagarba. Tai duoda viltį, kad mes gebėsime dialogą turėti tokį, kuris bus naudingas Lietuvai“, – sakė R. Karbauskis.

G. Nausėda trečiadienį susitiko su „valstiečių“ frakcija Seime. Į posėdį taip pat buvo kviesta I. Šimonytė, tačiau ji neatvyko, motyvuodama įtempta darbotvarke.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į prezidentus premjeras Saulius Skvernelis rinkimuose liko trečias. I. Šimonytė tuomet gavo 31,31 proc. balsų, G. Nausėda – 30,94 procento.

Antrasis prezidento rinkimų turas vyks sekmadienį. Nuo pirmadienio iki penktadienio vyksta balsavimas iš anksto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA