Lankytojams suteikta dar viena galimybė pamatyti uždaromą Kauno tunelį | Kas vyksta Kaune

Lankytojams suteikta dar viena galimybė pamatyti uždaromą Kauno tunelį

R. Tenio nuotr. montažas

Trečiadienį šviesos projekcijų ir istorinių instaliacijų parodai Kauno geležinkelio tunelyje sulaukus tūkstantinio lankytojų skaičiaus susidomėjimo, galimybė čia apsilankyti pratęsta dar vienai dienai.

„Gavome visus leidimus pratęsti tunelio epopėją dar vienai dienai – gegužės 23-ajai. Tad šiandien, ketvirtadienį, nuo 8 iki 16 val. atidarysime tunelį ir kas 10 minučių įleisime čia apsilankyti po 30 žmonių. Lankytojams teks stovėti gyvojoje eilėje – jokios registracijos. Pavyks tiems, kurie išlauks“, – „Kas vyksta Kaune“ sakė „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento projektų vadovas ir „Rail Baltica“ projekto direkcijos atstovas Domas Jurevičius.

Pasak jo, į Kauno geležinkelio tunelį per valandą ketinama įleisti maždaug po 240 panorėjusių. Tad per aštuonias valandas čia apsilankyti galės apie 2 tūkst. žmonių. „Šis skaičius – ribotas, bet svečiai turi suprasti, kad tiek lankytojų galime įleisti, nors jų lūkesčiai dideli“, – kalbėjo pašnekovas.

Trečiadienį į istorinę vietą apžiūrėti parodos suplūdo apie 4 tūkst. smalsuolių. Į vidų jie buvo įleidžiami kas 7 minutes. Laukiančiųjų eilė nusitęsė nuo tunelio iki Kauno geležinkelio stoties.

„Paklausęs žmonių, kiek laiko jiems teko laukti stovint eilėje, išgirdau, jog apie 2-3 valandas. Negaliu patikėti, kad jie šitaip nori pamatyti tunelį. Tačiau žinant, jog tokią šviesų instaliaciją galima išvysti tik šį kartą, lūkuriuoti verta“, – šyptelėjo D. Jurevičius.

„Rail Baltica Lietuva“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook„ raginama apsišarvuoti kantrybe, pasirūpinti vandens atsargomis, taip pat apsauga nuo lietaus, nes sinoptikai prognozuoja galimą lietų.

Primename, jog trečiadienio pavakarį „Kas vyksta Kaune“ pasiekė skundai dėl to, kad ne visi norintieji galėjo patekti ir apžiūrėti Kauno geležinkelio tunelį. Kaip buvo paaiškinta organizatorių, žmonių srautai buvo apriboti dėl saugumo. Tačiau pastebėjus, jog lūkuriuojančių pamatyti šviesos instaliacijų parodą nemažėja, buvo pratęstas apsilankymo tunelyje laikas, žmonės šia žvalgėsi ir jau gerokai po vidurnakčio.

Naujausią informaciją dėl patekimo į geležinkelio tunelį rasite čia – Geriausi renginiai – Kas vyksta Kaune! Junkitės ir kvieskite draugus, nes tik šioje grupėje skelbiama svarbiausia informacija apie Kaune vykstančius renginius!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA