Iš buvusio „Nemuno žiedo“ vadovo išieškota daugiau nei 3 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Iš buvusio „Nemuno žiedo“ vadovo išieškota daugiau nei 3 mln. eurų

BNS 2019/05/23 15:00
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį nusprendė išieškoti daugiau nei 3 mln. eurų iš buvusio „Nemuno žiedo“ lenktynių trasos vadovo Eduardo Jako.

Teismas konstatavo, kad 2004–2011 metais E. Jakas, būdamas „Nemuno žiedo“ vadovu, kartu su kitais asmenimis įstaigos apskaitoje įformindavo paslaugų, prekių pirkimą iš kelių įmonių ir pasisavino didelės vertės turtą – 3 mln. 153 tūkst. 982 eurų.

Teismas nusprendė iš E. Jako valstybės naudai priteisti jo pasisavintą turtą.

Kauno apygardos teismas praėjusiųjų metų pradžioje nusprendė nutraukti E. Jakui iškelta bylą – nustatyta, kad vyras serga sunkia psichine liga. Jis perduotas artimųjų globai.

Prokuroro prašymo konfiskuoti E. Jako turtą, įgytą pasisavinus „Nemuno žiedo“ turtą, teismas netenkino, nurodęs, kad lenktynių trasą valdančios įstaigos kreditoriai, net ir pasibaigus šios įstaigos bankroto procedūrai, turi galimybę dėl patirtos žalos atlyginimo kreiptis į teismą civilinio proceso tvarka.

Apygardos teismo vertinimu, jei šioje byloje iš E. Jako būtų priteista konfiskuoti turtą, kreditorių reikalavimų įgyvendinimas civiliniame procese būtų apsunkintas.

Šį teismo sprendimą apskundė prokuroras. Jis nurodė, kad pirmosios instancijos teismas netinkamai išsprendė turto konfiskavimo klausimą.

Apeliacinis teismas nustatė, kad bylos duomenimis, savinantis turtą E. Jakas buvo pakaltinamas, taigi jis atsakingas už neteisėtą turto pasisavinimą.

Kauno rajone esantis „Nemuno žiedas“ yra automobilių ir motociklų lenktynių trasa. 2015 metais ją valdanti bendrovė dėl skolų valstybei paskelbė bankrotą. Šiuo metu įsteigta nauja įstaiga, valdanti trasą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA