Oficialu: R. Meilutytė atsisveikina su profesionalios plaukikės karjera | Kas vyksta Kaune

Oficialu: R. Meilutytė atsisveikina su profesionalios plaukikės karjera

R. Tenio nuotr.

Antradienį Lietuvos plaukimo federaciją (LPF) sulaukė žinių – kaip rašoma jų interneto puslapyje, kaunietė Rūta Meilutytė nusprendė baigti profesionalios plaukikės karjerą.

„Noriu padėkoti Rūtai už milžinišką indėlį visos mūsų bendruomenės vardu. Jos pasiekimai įkvėpė ne tik mus, bet ir visą Lietuvą. Iškovotos pergalės tapo legendinėmis, o jos ryžtas ir atsidavimas šaliai tik dar kartą patvirtino, kad net ir būdami maži pasaulyje, galime skinti didingas pergales“, – sako LPF prezidentas E. Vaitkaitis.

„Rūta buvo, yra ir visuomet liks ta, kurios vardas bus aukso raidėmis įrašytas į Lietuvos plaukimo sporto istoriją. Koks bebūtų jos sprendimas, mes jį turime priimti ir gerbti. Tad visos federacijos vardu norime palinkėti kuo geriausios kloties bet kokiuose jos naujuose sprendimuose“, – sako jis.

R. Meilutytės teigimu, šiam sprendimui ji brendo ilgą laiką, o jis pats – vienas sudėtingiausių jos gyvenime.

„Plaukimo dėka patyriau gyvenimą, apie kokį kadaise nebūčiau nė pagalvojusi. Turėjau galimybę pamatyti didelę dalį pasaulio, susipažinti ir dirbti su nuostabiais žmonėmis. Tai ypatinga patirtis ir dabar noriu tą patirtį ir įgytus įgūdžius panaudoti naujoje distancijoje, šį kartą – už baseino ribų. Esu pasiruošusi pradėti naują gyvenimo etapą. Ačiū visiems mane šiam kely palaikiusiems ir ne tik“, – dėkoja sportininkė.

Pasak R. Meilutytės, dėl intensyvių treniruočių plaukimo baseine jai teko paaukoti savo mokslus, į kuriuos ji nori sugrįžti.

„Iki šiol visą save atidaviau plaukimui. Nuo ankstyvos paauglystės gyvenau šiuo sportu. Dėl įtempto treniruočių rėžimo atidėjau mokslus, prie kurių noriu dabar sugrįžti. Noriu patirti paprastus dalykus, augti, geriau suprasti save ir mane supantį pasaulį“, – sako plaukikė.

Būdama septyniolikos, R. Meilutytė tapo pirmąja ir vienintele plaukike istorijoje, bent kartą laimėjusia tuo metu visus įmanomus svarbiausius tarptautinius jaunimo ir suaugusiųjų plaukimo čempionatus.

Per savo karjerą iš Kauno kilusi sportininkė svarbiausiose tarptautinėse varžybose iškovojo net 20 aukso, 10 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą.

Jai iki šiol priklauso pasaulio plaukimo rekordas moterų 100 m krūtine rungtyje trumpame baseine bei Europos rekordai 50 ir 100 m krūtine distancijose tiek ilgame, tiek trumpame baseine.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA