Šančių gyventojus išgąsdino pasirodę sunkvežimiai | Kas vyksta Kaune

Šančių gyventojus išgąsdino pasirodę sunkvežimiai

Soc. tinklo „Facebook“ Žemųjų Šančių bendruomenės grupės nuotr.

Trečiadienio rytą Nemuno pakrantėje, Žemuosiuose Šančiuose, pastebėta zujanti sunkiasvorė technika. Pamatę vienas paskui kitą važiuojančius du sunkvežimius, šančiškiai nesėdėjo sudėję rankų. Būriais išėję į teritoriją spėjo – atliekami darbai naujam keliui tiesti, apie kurį miesto valdžia garsiai prabilo jau prieš kurį laiką.

[galerija kiek=”4″]

Burzgiantys varikliai ir transportui nepritaikytuose plotuose riedantys nemenki automobiliai užminė mįslę. Socialiniame tinkle „Facebook“ esančiame privačiame Žemųjų Šančių bendruomenės grupės profilyje gyventojai dalijosi nemenką laiko tarpą zujusių sunkvežimių nuotraukomis. Vienas sunkvežimis čia užklimpo, o jį ne itin sėkmingai mėginta vaduoti kita sunkiasvore technika.

„Tai sakot, nėra čia kelio? Tuoj padarysim… Turbūt iš keliuko lengviau rekonstruot į gatvę“, – rašė kauniečiai. Žemųjų Šančių bendruomenės nariai, stebintys šiandieninį veiksmą, sako matę, jog Nemuno pakrantėje, Kranto alėjoje ir tolyn beriamas smėlio takelis. Gyventojai viliasi, kad miesto valdžia nebus tokia drąsi, jog ryžtųsi drastiškam žingsniui – staigiai imtis planuojamų siekių įgyvendinimo – naujos gatvės tiesimo. Tačiau tokia versija vis dėlto neatmetama.

„Kurie namie sėdite, nueikite pareikalaukite darbuotojų parodyti darbo pažymėjimus, kieno užsakymu, kas kaip, viešinkit viską. Jei be dokumentų darbai vykdomi kažkokie“, – nerimavo šančiškiai, informaciją talpinę interneto grupėje, ir ragino kreiptis į policijos pareigūnus.

Kiti ramino sutrikusią daugumą sakydami, jog tarp Kranto alėjos ir Gimžausko gatvių vykdoma namo statyba, o toks privažiavimas galimai pasirinktas dėl to, kad kito varianto šiems veiksmams atlikti nerasta. „Vakar ties Mažeikių gatve, „fūros“ blokus atvežė“, – numanomą priešistorę pasakojo jie.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ tvirtino bendrovės „Kauno švara“ atstovas spaudai Jonas Tumpa, gyventojų spėjimai nepasitvirtino – įsivyravus karštiems ir sausiems orams, „Kauno švara“ skiria ypatingą dėmesį Kauno miesto teritorijoje esančių asfaltuotų gatvių ir žvyruotų kelių laistymui.

„Ant asfaltuotų gatvių per parą išpilame apie 50 kub. m vandens, o ant žvyruotų kelių paviršiaus – apie 10 kub. m kalcio chlorido (druskos) tirpalo. Druskos tirpalas padeda palaikyti ir „suriša“ drėgmę, todėl sumažėja transporto sukeliamų dulkių kiekis. Primename, kad Kauno miesto važiuojamąją dalį laistome nuo balandžio 18 d., o vyraujant karštiems orams – laistome ir dienos, ir nakties metu“, – sakė jis

Esą Žemuosiuose Šančiuose, o tiksliau – Nemuno krantinėje, bendrovės „Kauno švara“ darbuotojai atliko žvyruotų kelių laistymo darbus. Šie darbai buvo atlikti Kauno miesto savivaldybės užsakymu.

Primename, jog pasklidus žiniai apie Nemuno krantinės rekonstrukciją, kurios metu rajoninių želdynų teritorijoje, pažeidžiant istoriškai susiformavusį gatvių tinklą žadama įrengti dviejų eismo juostų gatvę su šaligatviu ir dviračių taku, sukaukta kauniečių pasipiktinimo. O kiekvieną kartą išvydus kažką vykstant teritorijoje, baiminamasi.

Surengtas ne vienas mitingas, kuriame bendruomenės nariai bando ieškoti kompromiso  su miesto valdžia, tačiau susiduria su sunkumais – darnaus dialogo miesto plėtros klausimais vystyti vis dėlto nepavyksta.

„Bendruomenei nereikia automobilių gatvės, priešingai – bendruomenė nori išsaugoti rekreacinę zoną, kuo daugiau žaliųjų plotų pabrėžiant šios vietos savitumą miesto kontekste dėl esamos natūralios gamtos. Tam, kad žmonės atvyktų čia pailsėti ir pasportuoti, jiems nereikia įveikti tolimo atstumo, tačiau nuo aktyviosios Kauno dalies atitolti pavyksta. Gyventojai atvažiuoja pasimėgauti ramybe. Norime ir toliau šią vietą išlaikyti ramia, saugia ir sveika“, – anksčiau portalui „Kas vyksta Kaune“ gyventojų poziciją dėstė Žemųjų Šančių bendruomenės pirmininkė Vita Gelūnienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA