Atskleisti pirmieji festivalyje „Akacijų alėja 2019“ pasirodysiantys atlikėjai | Kas vyksta Kaune

Atskleisti pirmieji festivalyje „Akacijų alėja 2019“ pasirodysiantys atlikėjai

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nemokamas bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis „Akacijų alėja 2019“ , muzika užliesiantis Kulautuvos miestelį liepos 13 dieną, atskleidžia pirmuosius šių metų atlikėjus.

[galerija kiek=”4″]

Kasmet dešimtis tūkstančių gerbėjų į Kulautuvą sutraukiantis bardų festivalis šiais metais vyks jau 19-ąjį kartą. Anot festivalio prodiuserio, atlikėjo Kazimiero Likšos, vieni pagrindinių festivalio sėkmės rodiklių – tradicijų tęstinumas ir aiškūs festivalio organizavimo kriterijai, kurių laikymasis leidžia išsaugoti festivalio formatą bei kokybę.

„Festivalis „Akacijų alėja“ žavi savo ramybe ir žiūrovų noru įsiklausyti į muziką, dainuojamus žodžius. Todėl visų atlikėjų pasirodymai derinami taip, kad susirinkę klausytojai galėtų sulaukti išskirtinio atlikėjo pasirodymo.

Pirmasis kriterijus, kuriuo vadovaujamės kurdami festivalio programą – dainos, kurios bus atliekamos ant scenos turi būti parašytos paties atlikėjo. Antrasis kriterijus – galimybė tas dainas atlikti akustiniu ar kameriniu stiliais. Na ir paskutinis kriterijus – atlikėjo aktualumas bei pastarųjų metų jo muzikinė veikla. Vertiname, ar atlikėjas išleido naują albumą, surengė koncertinį turą ir panašiai. Šie kriterijai visuomet padeda surinkti pačius aktyviausius tų metų atlikėjus“, – festivalio organizavimo užkulisių detalėmis dalijosi K. Likša.

Išskirtinių vokalų atlikėjos – Ieva Narkutė, Jurga ir „Baltos varnos“

Išskirtinius koncertus pušų prieglobstyje šiais metais dovanos net dvi itin melodingą ir jautrią muziką atliekančios ir puikiai „Akacijų alėjos“ gerbėjams pažįstamos atlikėjos – Ieva Narkutė ir Jurga (Jurga Šeduikytė).

Ieva Narkutė festivalyje pasirodys su specialiai šiai vasarai atnaujinta programa „Visos meilės taisyklės“. „Akacijų alėjos“ scenoje I. Narkutė pasirodys su gitaristu Aurimu Driuku. Atlikėja atvira, „meilės taisykles“ ji rašė ir braukė tris mėnesius. Šios taisyklės nėra joks koncertinis ekspromtas, greičiau jau dieviškas stand-up’as.

Vienos taisyklės – gana rimtos, kitos – kiek ironiškos, bet visos – gyvenimiškos ir ne kartą patirtos. Kažko panašaus iš Ievos ir reikėjo laukti. Juk – ji savo kūriniuose mėgsta narplioti dviejų žmonių meilės santykius ir dar dainininkė – diplomuota psichologė garsėjanti puikia iškalba. Visa tai sujungus „Akacijų alėjoje“ gims labai spalvingas ir širdį šildantis vasariškas koncertas.

Jurga – pripažinta daugybėje prestižinių muzikos apdovanojimų ne tik gimtojoje šalyje, bet ir užsienyje. Prieš metus atlikėja išleido geriausių dainų albumą „Ten, kur tu“, kuris pasirodė ir vinilinės plokštelės formatu. Kaip atskleidžia Jurgos komandos nariai, atlikėja sustoti neketina ir toliau kuria dainas bei ruošiasi naujam kūrybos etapui, bet prieš tai „Akacijų alėjoje“ žiūrovai galės mėgautis Jurgos dabartiniu kūrybos etapu.

„Akacijų alėjos“ scenoje taip pat pasirodys ir grupė „Baltos varnos“ – tai Mildos ir Teresės Andrijauskaičių išskirtinių vokalų duetas, kurioms bosine gitara partijas atlieka Julius Bakanauskas, o mušamaisiais ritmą scenoje laiko Tomas Urbanavičius. Kaip teigia muzikos kritikai, šios grupės autorinė kūryba netelpa į dainuojamosios poezijos rėmus, dainos yra savito stiliaus, kupinos folk’o elementų, galima išgirsti etno ar liaudies dainų motyvų. Ką jau kalbėti apie airiškų melodijų improvizacijas, kurių gausu tarp dainų. 2018 m. populiarumo viršūnę pasiekusios sesės „Akacijų alėjos“ scenoje pasirodys pirmąjį kartą.

„Akacijų alėjos“ scenoje netruks folkloro

Šeši muzikiniai albumai, koncertai „Baltijos keliui“ atminti, Nepriklausomybės dienos minėjimuose Lietuvoje ir užsienyje – daugybė muzikinės patirties sukaupta per 17 metų gyvuojančios grupės „Žalvarinis“ gyvavimą. Tai bene pati žymiausia Lietuvos folk roko grupė iš Vilniaus, kurios lietuviškos dainų tradicijos ir šiuolaikinės ne tik roko, bet ir bliuzo bei world muzikos įtakos „Akacijų alėjos“ scenoje sukurs nepamirštamą, galingą sprogstamąjį muzikinį mišinį. Šiuo metu grupėje dalyvauja vokalistė Sigita Jonynaitė, prodiuseris ir grupės įkūrėjas Robertas Semeniukas, kuriems koncertų metu talkina sesijiniai muzikantai.

Muzikinė dviejų brolių ir bičiulių grupė „Kūjeliai“ įneš į sceną savo padūkusio folkiško skambesio ir energingų pasirodymų. „Kūjelių“ autorinė kūryba perpildyta jaunatviško žaismingumo ir entuziazmo, kuris statomas ant folkloro pamatų. Išgirdus jų dainų, abejonių nelieka, kad šie du broliai užaugo su lietuvišku folkloru.

Savo pirmąjį studijinį albumą „Kalbėkime“ „Akacijų alėjos“ scenoje pristatys ir grupė „Vitražai“. Grupė albumui brendo kone 12 metų, kol 2018 m. jis išvydo dienos šviesą. Kaip teigia „Vitražų“ narys Linas, penkių narių komanda nesistengia kurti vientiso grupės veido. Kiekvienas narys išlieka savitas, atsinešdamas naują dainą, o kiti grupės nariai tik padeda pabrėžti jo savitumą. Kiekvienas kūrinys grupės „Vitražai“ nariams – tartum atskiras projektas, kurio lyderis yra tos dainos autorius.

19-asis festivalis „Akacijų alėja“ vyks liepos 13 d., šeštadienį, Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais bardų festivalis, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dovanos gausų būrį atlikėjų. Kitą festivalio atlikėjų dalį organizatoriai žada atskleisti visai netrukus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA