Nuo šiandien nebevažiuos traukiniai tarp Kauno ir Palemono | Kas vyksta Kaune

Nuo šiandien nebevažiuos traukiniai tarp Kauno ir Palemono

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Europinės vėžės „Rail Baltica“ tiesimo darbams Kaune įsibėgėjus, nuo gegužės 22 d. uždaromas geležinkelio tunelis ir nutraukiamas traukinių eismas tarp Kauno ir Palemono. Visą vasarą maršrutu Kaunas-Vilnius-Kaunas vykstantys keleiviai turės priprasti prie tam tikrų nepatogumų.

Jau nuo trečiadienio traukinių eismas geležinkelio tuneliu uždaromas dėl europinės vėžės tiesimo ruože Palemono-Kauno geležinkelio stotis. Iš Vilniaus atvykstantys traukiniai darbų metu važiuos tik iki Palemono. Tuo metu maršrutas Kaunas-Šiauliai iki tunelio rekonstrukcijos pabaigos visai nutraukiamas.

Tarp Kauno ir Palemono geležinkelio stočių vasarą kursuos nemokami „Lietuvos geležinkelių“ užsakyti autobusai, kurie bus priderinti prie šešių svarbiausių traukinių Kaunas-Vilnius ir Vilnius-Kaunas reisų.

„Lietuvos geležinkeliai“ taip pat skelbia, kad atsižvelgus į nepatogumus, dėl „Rail Baltica“ darbų kilsiančius keleiviams, ketvirtadaliu atpiginti bilietai iš Palemono į Vilnių ir atgal.

Įvertinusi dėl geležinkelio darbų keleiviams kilsiančius nepatogumus, „Lietuvos geležinkelių“ bendrovė pranešė ketvirtadaliu atpiginusi kelionės iš Palemono į Vilnių bei atgal bilietus.

Tunelį vėl atidaryti planuojama šių metų rugsėjo 1 dieną. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad trečiadienį kauniečiai ir miesto svečiai turi išskirtinę progą praeiti tuneliu pėsčiomis – čia įrengtos šviesos instaliacijos ir statinio istoriją pasakojanti ekspozicija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA