Kauniečiai kviečiami rinkti verslą, kuriuo didžiuojasi labiausiai | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami rinkti verslą, kuriuo didžiuojasi labiausiai

Organizatorių nuotr.

Kuris verslas Kaune šiais metais miesto ir miestiečių labui nuveikė išskirtinai daug, savo veikla reikšmingai prisidėjo prie miesto augimo, o tuo pačiu – ir verčia miesto gyventojus Kaunu didžiuotis? Atsakyti į šį klausimą kviečiami visi kauniečiai. Elektroniniame balsavime paaiškės, kuriai iš įmonių „Kauno augančio verslo apdovanojimuose 2019“ atiteks „Kaunas didžiuojasi“ titulas.

Kiekvienam kauniečiui tiesiog būtina balsuoti už pretendentus, nes tai galimybė išreikšti savo nuomonę ir išsakyti, kuri iniciatyva ar veikla juos labiausiai pradžiugino bei tokiu būdu prisidėti prie tendencingai gerėjančios ir augančios Kauno verslo aplinkos. Visuomenės įvertinimas suteikia papildomos motyvacijos verslams siekti daugiau bei kelti sau aukštesnius tikslus.

„Kiekvienas apdovanojimas džiugina ir parodo, kad dirbame tinkamai“ – sako „Kautra“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas. Praėjusiais metais „Kautra“ buvo išrinkta „Kaunas didžiuojasi“ nominacijos laimėtojais už Kauno autobusų stoties rekonstrukciją.

Už savo favoritą iki birželio 3 d. balsuoti galima čia.

Šiais metais, visi penki pretendentai balsavimui „Kaunas didžiuojasi“ nominacijoje yra be galo skirtingi, lygiai taip pat kaip skiriasi ir jų didžiuotis priverčiantys pasiekimai: nuo miesto veidą keičiančių projektų, kauniečiams skirtų socialiai atsakingų veiklų iki inovacijų skatinimo mieste.

„Škoda“ – už iniciatyvą „Pažink Kauną“

UAB „Baltieva“ – socialiai atsakinga įmonė inicijuodama įvairius projektus skatina keliauti, judėti, pažinti ir iš naujo pamilti Kauną.
2018-ais metais norėdami paskatinti kauniečius bei miesto svečius ne tik rinkis sveikatai ir gamtai draugiškus judėjimo mieste sprendimus, bet ir pažinti įdomias, miestui svarbias, istoriškai reikšmingas ar atrasti kiek mažiau populiarias Kauno vietas, įmonė įgyvendino „Pažink Kauną“ projektą.

„Škoda“ / Organizatorių nuotr.

Projekto sėkmę ir naudą miestui ir miestiečiams geriausiai atskleidžia puikūs projekto dalyvių atsiliepimai ir išties iškalbinga statistika: iš 800 „Pažink Kauną“ projekto dalyvių net 70 proc. aplankė visas 40 specialiu žaidimo stulpeliu pažymėtų vietų, likusieji – bent 10 iš objektų. Šiemet įmonė vėl dovanos pažintinį dviračių žaidimą – dar labiau ištobulintą, perkeltą į išmaniąsias erdves ir išplėstą.

„Kaunas Coding School“ – už pastangas, kad kauniečiai kalbėtų IT kalba

„Kaunas Coding School” padeda tiems, kas studijavo ne informacinių technologijų krypties specialybę arba nėra patenkinti dabartiniu savo karjeros pasirinkimu, susieti ir adaptuoti savo buvusią patirtį su IT sritimi ir joje įsitvirtinti.

„Kaunas Coding School“ / Organizatorių nuotr.

Mokykla organizuoja populiariausių programavimo kalbų, testavimo, WEB dizaino, duomenų analitikos, IT projektų valdymo ir kitų augančio aktualumo temų dieninius bei vakarinius mokymus. „Kaunas Coding School“ taip pat organizuojami IT specialybių populiarinimo renginiai ir susitikimai su įmonėmis.

Čia apsilankiusių kauniečių laukia ne tik proga įgyti IT įgūdžių, bet yra proga gauti konsultacijas karjeros IT srityje klausimais, sulaukti darbo pasiūlymų, plėsti asmeninių kontaktų tinklą ir sutikti bendraminčių. Nuo įsikūrimo 2017 m. Kaune, įmonė jau padėjo daugiau nei 500 suaugusiųjų įgyti ar patobulinti programavimo įgūdžius.

„Vičiūnų grupė“ – už nugriautą pastatą-vaiduoklį miesto centre ir „Magnum“ verslo centro vystymą

„Vičiūnų grupė“ ėmėsi dar 1985 m. pradėto statyti viešbučio „Respublika“ griovimo darbų ir dabar jo vietoje plėtoja modernų verslo centrą „Magnum“. Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras nurodo, kad planuoto prabangiausio Kauno viešbučio su restoranais, barais bei konferencijų salėmis grandiozinė statyba užstrigo 1993 m. dėl finansinių sunkumų ir tokio viešbučio poreikio stokos. Projektas nebuvo įgyvendintas ir ilgam paliko piktžaizdę Kauno miesto centrinėje dalyje.

„Vičiūnų grupė“ / Organizatorių nuotr.

2017 m. „Vičiūnų grupė“ ėmėsi griauti pastatą-vaiduoklį ir šiuo metu vietoje jo vysto vieną didžiausių verslų kompleksų Lietuvoje. Čia sparčiai kyla A+ energinės klasės verslo centras „Magnum“, pasižymėsiantis „žaliosiomis“ savybėmis, autonomiškai valdomais biuro kaštais, erdviomis komercinėmis patalpomis bei komfortabilumu čia dirbantiems ir besilankantiems.

Kauno LEZ – už vietos ir užsienio investuotojų plėtrai palankios aplinkos kūrimą

Kauno laisvoji ekonominė zona kuria infrastruktūrą palankią naujų investicijų atėjimui į Kauno regioną, suteikia verslo plėtrai palankią aplinką bei žymiai prisideda prie zonoje įsikūrusių verslų sėkmės.

Kauno LEZ / Organizatorių nuotr.

2005 m. sulaukusi pirmojo investuotojo, Kauno LEZ iki šių dienų pritraukė 661 mln. investicijų, 32 Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrę investuotojai sukūrė daugiau kaip 4871 darbo vietų. Kauno ekonominėje zonoje įsikūrė eilė logistikos ir distribucijos, gamybos, elektronikos ir automatizavimo, maisto pramonės, farmacijos bei energetikos sektoriuose veikiančių įmonių.

Puiki geografinė padėtis, sukurta verslui patogi infrastruktūra, bei nuoseklus Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo komandos darbas, profesionalios rekomendacijos ir konsultacijos investuotojams, užtikrino sėkmingą zonos vystymą bei palankių sąlygų investuotojams užtikrinimą.

„Volfas Engelman“ – už gebėjimą apjungti tradicijas bei inovatyvumą

„Volfas Engelman“ istorija prasidėjusi XIX a. viduryje sėkmingai  tęsiasi, o pati įmonė savo veikloje apjungia tradicijas su inovacijomis bei prisideda prie kultūrinių iniciatyvų regione. Įmonė pelnytai gali vadintis Kauno legenda: tiek buvo alumi Nr. 1 tarpukario Kaune, tiek yra seniausia Kaune ir Lietuvoje veikiančia įmone.

„Volfas Engelman“ / Organizatorių nuotr.

Antrą gyvavimo šimtmetį skaičiuojantis bravoras nuolat kuria naujus gėrimus, labai daug dėmesio skiria inovacijoms, rūpinasi, kad vartotoją pasiektų itin kokybiški produktai. Kaip ir tarpukariu įmonė yra aktyvus kultūros bei sporto renginių garsinančių Kauną ir Lietuvą rėmėjas: „Kaunas Jazz“, „Pažaislio muzikos festivalis“, „Gera muzika Gyvai“, „Klaipėdos pilies džiazo festivalis“, „Operetė Kauno pilyje“, „Lietuvos teatrų pavasaris“, 1000 km lenktynės Palangoje, „Sartų žiemos lenktynės“, „Kuršių marių regata“ ir dar daugelis kitų.

„Volfas Engelman“ taip pat aktyviai bendradarbiauja su mokslo institucijomis: prisideda prie studentų ugdymo iniciatyvų, dalyvauja įvairiuose projektuose, steigia stipendijas.

Įmonė, kuria kauniečiai didžiuojasi labiausiai, bus paskelbta birželio 6-tą dieną vyksiančių „K.A.V.A. 2019“ apdovanojimų ceremonijos metu. Kitos nominacijos, dėl kurių šiais metais varžosi daugiau nei 100 Kauno įmonių yra skiriamos už sėkmingai pradėtą startuolio kelią, sukurtą inovaciją, plėtrą Kaune ar užsienyje, atsakingas verslo iniciatyvas, už vystomą svetingumo verslą ar nekilnojamo turto plėtrą. Šių nominacijų laimėtojus išrinks kompetentinga, iš savo srities ekspertų sudaryta komisija.

Daugiau informacijos apie „K.A.V.A. 2019“ apdovanojimus – el.paštu kava@kaunasin.lt ir „Kaunas IN“ internetiniame portale. „K.A.V.A. 2019“ apdovanojimų organizatorius – VšĮ „Kaunas IN“. Apdovanojimai organizuojami ir finansuojami Kauno miesto savivaldybės pagal 2019 m. programą „Iniciatyvos Kaunui“. Apdovanojimų iniciatorius ir globėjas – Kauno miesto savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA