„Kas vyksta Kaune“ portale – pokalbis su Europos Parlamento nariu A. Guoga | Kas vyksta Kaune

„Kas vyksta Kaune“ portale – pokalbis su Europos Parlamento nariu A. Guoga

R. Tenio nuotr.

Antradienio popietę „Kas vyksta Kaune“ kameros atsisuko į Europos Parlamento (EP) narį ir kandidatą ateinantiems penkeriems metams užimti EP kėdę Antaną Guogą. Verslininkas ir visuomenininkas tiesioginiame eteryje pasakojo apie darbą EP bei atgyjantį Kauną.

Pokalbį moderavo kitas žinomas veidas – apžvalgininkas Giedrius Drukteinis. Pašnekovas atsakė į G. Drukteinio parengtus ir žiūrovų realiu laiku užduotus klausimus apie politines vertybes, darbą EP, atlyginimą, dalijosi mintimis apie atsigaunantį Kauną.

A. Guogą Lietuvoje labiausiai nuvilia korupcija ir nenoras jos atsikratyti, polinkis tempti gumą, apsimesti, kad nieko nėra. Kai europarlamentaras panoro „valyti“ vieną partiją, jo teigimu, tam nebuvo noro. Ir antradienį pietų A. Guoga pasakojo sutikęs vieną garsų kaunietį, kuris neseniai išėjo į Seimą – irgi kalbėjo apie tai, buvo ten pat.

„Geri žmonės, kurie pabando, negali „prilipti“ ir išvalyti tos sistemos – ji labai sustabarėjusi. Politikai nenori keistis ir įsileisti jaunų veidų. Bet tikiu, kad po truputį situacija pasikeis ir tie, kurie bus politikoje, kažkiek savo gyvenimo galės paaukoti žmonėms“, – svarstė A. Guoga.

Jo manymu, senos tradicinės partijos turėjo blogų požymių, kurių negalėjo išsivalyti. Partija, turėjusi daugiausia piliečių pasitikėjimo, esą labiausiai visus nuvylė – net ir jaunos kartos politikai, į kuriuos buvo sudėta visa aptariamos politinės jėgos viltis, nuvylė, partija nenori ir neleidžia keistis iš principo.

„Čia didžiausia problema. Bet galvoju, kad jau yra pokyčių ir matome naujus politikus, kaip Visvaldas Matijošaitis, kuris kitoks. Politikoje mums reikia sėkmingų žmonių su autoritetu, kurio niekas, net ir partijos, nenumuštų, kurie gali aukoti tam tikrą laiką. O anksčiau partija valdydavo tokius žmones, nes tai buvo viskas – ji galėjo tave „nuimti“, ir tavęs nebėra. Ir merus galėjo „nuimti“ taryba, nors būtum kas tik nori, – ne tokius senus laikus prisiminė A. Guoga.

– Dabar yra tiesiogiai renkami merai, Europos Parlamento nariai, kuriais partija negali atsikratyti, nors ir norėtų tai padaryti. Manęs prašė, kad išeičiau, galiausiai jau nebegalėjo išmesti, nes žmonės tave renka, reitinguoja – dėl to piliečiai turi rinkti žmones, o šie turi būti aukščiau partijų. Tada galėsime pereiti į kitą lygį ir link to judame.“

Praėjusią savaitę pasirodžius ryškiems rinkiminiams plaktams su agrokultūrinio stiliaus užrašais, A. Guoga tikino, kad EP kampanijoje Kaune trūksta ryškių asmenybių. Europarlamentaras teigė turįs nebaigtų darbų, kuriuos yra pasirengęs tęsti, taip pat ambicijų įgyvendinti naujas idėjas.

Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos Centro Partijos rinkiminės sąskaitos, užsakymo nr. 2019/05/13-LCP/AG

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA