Kurorte ant Nemuno kranto prisišvartavo pirmas šį sezoną laivas iš Kauno | Kas vyksta Kaune

Kurorte ant Nemuno kranto prisišvartavo pirmas šį sezoną laivas iš Kauno

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Sekmadienį atnaujintas reguliarus upinis susisiekimas tarp Kauno ir Birštono. Ryte išplaukęs iš Kauno marių prieplaukos, ankstyvą popietę pirmasis šį sezoną laivas prisišvartavo kauniečių mėgstame kurorte.

Keliones laivu organizuojančios bendrovės „Nemuno turas“ vadovas Mindaugas Žiedelis anksčiau pasakojo, kad Nemunu iš Kauno pasiekti Birštoną užtrunka keturias valandas. Tuo metu keleiviai gali grožėtis puikiomis upės pakrantėmis ir klausytis gido pasakojimų.

Atplaukus į Birštoną, keleiviams gidas veda valandos trukmės ekskursiją mieste, o vėliau skiriamas laikas patiems atrasti kurortą. Pasibaigus viešnagei mineraliniais vandenimis garsėjančiame kurorte, žmonės į Kauną parvežami autobusu.

Pasak „Nemuno turo“ vadovo, tarp vandens keliautojų ne tik kauniečiai. „Paskutiniaisiais metais išaugo keleivių iš kitų Lietuvos miestų, ypač Vilniaus. Keliones iš anksto planuojasi draugų grupelės, iš užsienio į tėvynę grįžtantys pailsėti emigrantai“, – vardijo M. Žiedelis.

Laivu pasiekti Birštono kurortą visą vasarą galima kiekvieną sekmadienį ir švenčių dienomis, tiesa, kelionę verčiau užsisakyti iš anksto. Ilgiausias Lietuvoje reguliarus maršrutas startavo prieš šešerius metus, jį jau išbandė daugiau kaip 15 tūkst. keleivių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA