V. Matijošaitis po atlikto tyrimo apie jo aplinką: tai konservatoriškas požiūris | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis po atlikto tyrimo apie jo aplinką: tai konservatoriškas požiūris

R. Tenio nuotr.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sureagavo į vakar LRT paskelbtą informaciją apie galimas jo aplinkos žmonių sąsajas su Kaune priimamais jų verslui palankiais sprendimais ir išdėstė savo poziciją šiuo klausimu, kurią pateikiame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams.

Paskaičius paskutiniu metu pasirodžiusius „tyrimus“ susidaro vaizdas, kad Lietuva grįžo į sovietinius laikus ir verslo vystymas tapo nusikaltimu. Tuo pačiu kyla du svarbūs klausimai – kieno ausys kyšo už šito tuščiavidurio triukšmo ir kam aš esu neparankus?

Prieš atsakant į šituos klausimus, grįžkime į tas dienas, kai priėmiau sprendimą palikti savo verslus ir pradėjau dirbti savo miestui. Tada aiškiai suvokiau, kad neišvengsiu situacijų, kai miesto sprendimai vienaip ar kitaip palies mano sūnų valdomus verslus. Tai yra neišvengiama tokio dydžio mieste kaip Kaunas.

Tiek mano sūnūs, tiek visų įvairius projektus Kaune vykdančių verslų savininkai labai gerai žino, kad aš ir savivaldybėje dirbanti mano komanda griežtai laikomės principo niekam nedaryti jokių nuolaidų, kurios prasilenktų su Lietuvos įstatymais.

Ir visiškai nesvarbu, kas kreipiasi – ar Jonas, ar Petras, ar sūnus, ar draugas, ar vedėjas, ar šlavėjas – jei prašymas ir jame pateikti dokumentai atitinka įstatymus, miestas duoda leidimą. Jei yra kažkokių neatitikimų – atsiprašome, bet ne.

Neslėpsiu – tokia mano principinė pozicija supykdė ne vieną, kuris anksčiau buvo įpratęs savivaldybės vadovų duris atsidarinėti kojomis. Ne iš vieno tokio girdėjau grasinimų viešoje erdvėje mane apipilti tuo, kas nekvepia.

Nepaisant to, Kaune yra daug verslų, kurie savo veiklą vysto laikydamiesi įstatymų, mokėdami visus mokesčius ir neieškodami, kaip apgauti savo miestą ar valstybę. Labai džiaugiuosi, kad man pavyko gerai išauklėti savo sūnus ir jie savo darbe laikosi tokių pat vertybių.

Man tuo pačiu ir juokinga, ir šiek tiek skaudu matyti solidžiose žiniasklaidos priemonėse dirbančių žurnalistų išvedžiojimus, kur tarp eilučių bandoma parodyti, kad verslo darymas savaime yra nusikaltimas. Tai yra konservatoriškas požiūris. Toks pat kaip bandymas lygioj vietoj sukurti garsų triukšmą prisidengiant bendruomenių interesais.

Savivaldybė yra atsakinga už tai, kad miestas turėtų šiuolaikiškus parkus, stadionus, paplūdimius, gatves, dviračių takus, darželius ir mokyklas. Tuo tarpu verslas yra miesto augimo variklis, atsakingas už tai, kad kauniečiai turėtų darbo, galėtų užsidirbti ir turėtų kur gyventi. Kaip ir paskutinius kelis metus, taip ir toliau savivaldybė padės sąžiningai veikiančiam verslui nedarydama dirbtinių kliūčių ir laiku išduodama visus leidimus, kurie neprieštarauja įstatymams.

Aš dirbau, dirbu ir toliau dirbsiu, kad Kaunas, užmiršęs praeities nesėkmes, taptų nuostabiu miestu. Visų darbščių ir drąsių kauniečių dėka Kaunas jau pradėjo augti ir toliau augs.

Visvaldas Matijošaitis, Kauno meras

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA