Mažiesiems kauniečiams vasaros savaitgaliais nuobodžiauti neteks | Kas vyksta Kaune

Mažiesiems kauniečiams vasaros savaitgaliais nuobodžiauti neteks

„Gamers“ nuotr.

Ne vienam jaunajam kauniečiui ir jų gimdytojams pažįstama situacija – pasibaigus mokslo metams ir staiga sumažėjus užimtumui užklumpa gniuždantis nuobodulys, pasireiškiantis betiksliu bimbinėjimu. Savaitgaliais šį veiklos trūkumą užmiršti kviečia Kauno savivaldybės remiama šokių studija „Gamers“, organizuojanti dirbtuves ir stovyklas.

Šokių dirbtuvės, kaip „Kas vyksta Kaune“ pasakojo studijos atstovai, startavo jau balandžio viduryje ir sulaukė nemenko pasisekimo. 7-14 metų amžiaus vaikai dar gali sudalyvauti gegužės 25-26 d., birželio 1-2 d., birželio 8-9 d. ir birželio 15-16 d., nuo 9 iki 17 val. vykstančiuose užsiėmimuose.

Lietuvos žemelėje aukštą lygį pasiekę gatvės šokėjai Žaliakalnyje, Žemaičių g. 31, esančioje studijoje vaikus supažindina su hip hop, popping, house, bboying, wacking ir locking šokių stiliais, taip pat praveda akrobatikos pamokas, dirbtuvių dalyviai atlieka kūrybines užduotis, žiūri filmus, dalyvauja šokių protmūšyje ir kituose žaidimuose.

Neliks be „ataskaitos“ ir savaitgalį vaikus „nusimetę“ tėveliai – programai besibaigiant birželį bus surengtas uždaromasis šokių renginys, kuriame mažieji pademonstruos įgytas žinias bei išmoktus judesius, jiems bus įteikti diplomai.

Savaitgalio dirbtuves iš dalies pagal projektą „Iniciatyvos Kaunui“ finansuoja Kauno miesto savivaldybė. Puikioji žinia – užsiėmimai nemokami vaikams iš socialinę paramą gaunančių ar minimalias pajamas turinčių, taip pat daugiavaikių šeimų (pagal LR piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams ir LR išmokų vaikams įstatymus).

Kiti judrieji pabiručiai patenka į dalinai projekto finansuojamas vietas, kurios, liaudiškai tariant, taip pat ne karvę kainuoja – viena šokių dirbtuvių diena su užsiėmimais ir pietumis atsieina 7 eurus. Reikia paminėti, kad tokia kaina galioja vienai pamainai, dalyvaujant abi savaitgalio dienas. Panorusieji dalyvauti daugiau nei vienoje pamainoje ar tik vieną pamainos dieną pakliūna į projekto nefinansuojamą vietą ir turi mokėti 15 eurų už dieną.

Studijos savanoris Jurgis Binkauskas „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad geru oru vaikai su treneriais eina į Mažąjį ąžuolyną prie viešosios bibliotekos, kur padūksta žaidimų aikštelėje, sudalyvauja estafetėse, žaidimuose.

„Kol kas į pamainas vaikų susirenka, tačiau ne tiek, kiek tikėjomės – apie 15-25 vietoje planuotu 30-40 – tačiau atsiliepimai geri, nemažai vaikų užsimano po stovyklos nuolat lankyti šokių pamokas, kai kurie net keliu stilių“, – papildomo užimtumo sklaida džiaugėsi šokėjas.

Registruotis į dirbtuves galima čia. Tuo metu pasibaigus šiems užsiėmimams, „Gamers“ studija nestabdys ir praktiškai visą vasarą savaitgaliais toliau rengs dviejų dienų stovyklas. Stovyklų kainodara bus lygiai tokia pati, tik jų dalyvių jau laukia išvykos ir į įdomias vietas sostinėje bei Anykščiuose. Registracija į stovyklas vykdoma Kauno savivaldybės portale – J. Binkauskas informavo, kad visos vietos užimtos, tačiau kažkam atsisakius dalyvauti, gali ir išdegti. Dėl šių galimybių reikėtų teirautis „Gamers“ šokių studijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA