Kauno kriminalistai demaskavo sukčiavusias ir tonomis medžiagas grobsčiusias įmones | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai demaskavo sukčiavusias ir tonomis medžiagas grobsčiusias įmones

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais, trečiadienį Prienų rajone išaiškino keletą įmonių, veikiančių įmonių grupėje, kurios galimai ne tik apgaulingai tvarkė apskaitą, bet ir neteisingai teikė duomenis apie gaunamas pajamas bei klastojo duomenis. Pareigūnai nustatė, kad bendrai įmonės neteisėtai realizavo beveik 2 000 tonų medžiagų, rašoma pranešime spaudai.

[galerija kiek=”4″]

Ikiteisminio tyrimo metu kriminalistai surinko duomenis, leidžiančius pagrįstai įtarti, kad kelių įmonių vadovai jau daugiau nei metus į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukia dalies vykdomų operacijų, dalies darbuotojų užmokesčio bei parduodamos produkcijos gautų piniginių lėšų ir ūkinių operacijų neįformina apskaitos dokumentuose.

Tai reiškia, kad ne tik nėra galimybės nustatyti tikslių realizuotos produkcijos kiekių, bet ir tai, kad įmonės galimai siekė išvengti sumokėti 38 tūkstančius eurų mokesčių. Ikiteisminio tyrimo metu Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai apskaičiavo, kad vienos iš įmonių realus likutis nuo dokumentinio skiriasi 229 tonų, o kitos – net 1 672,5 tonų.

Trečiadienį, gegužės 15 d., buvo atliktos devynios kratos įmonių grupės patalpose ir atsakingų asmenų gyvenamosiose vietose. Kratų metu kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, paėmė įvairius dokumentus, kompiuterius bei daugiau 12 tūkst. eurų, kurie, įtariama, įgyti neteisėtai.

Tą pačią dieną įtarimai dėl nusikalstamų veikų pareikšti toje pačioje įmonių grupėje dirbantiems dviem vadovams, gimusiems 1956 m. ir 1983 m. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, asmens dokumentų paėmimas bei periodinė registracija policijos įstaigoje.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo, dokumentų suklastojimo.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str. 1 d., 220 str. 2 d., 300 str. 1 d., įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA