Mirė VDU garbės daktaras V. Gruodis | Kas vyksta Kaune

Mirė VDU garbės daktaras V. Gruodis

BNS 2019/05/16 16:55
VDU nuotr.

Būdamas 88-erių trečiadienį mirė tarptautinio verslo ekspertas, vienas Baltijos vadybos instituto (BMI) įkūrėjų, VDU garbės daktaras Vytas Gruodis.

„Reiškiame gilią užuojautą V. Gruodžio šeimai ir padėką Vytui už jau gausias pastangas, tvirtą lyderystę ir pasišventimą. Be jo tikėjimo ir sunkaus darbo BMI veikiausiai neegzistuotų ir institutas nebūtų tiek daug pasiekęs kaip tarptautinė vadovų mokykla“, – BMI pranešime cituojamas generalinis direktorius Jaunius Pusvaškis.

V. Gruodis gimė 1930 metais Lietuvoje. Antrojo pasaulinio karo metais pasitraukė į vakarus – daugiausia gyveno Kanadoje, taip pat Austrijoje, Argentinoje, Šveicarijoje ir Italijoje.

Prieš grįždamas į Lietuvą, V. Gruodis daugiau nei 30 metų dirbo aukščiausio lygio vadovu įvairiose plataus vartojimo prekių ir pramonei skirtų produktų gamybos sektoriaus įmonėse.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę, V. Gruodis grįžo į Lietuvą. Nuo 1993 iki 1997 metų jis vadovavo Atviros Lietuvos fondui, įkūrė Lietuvos investicijų agentūrą, kuri vėliau tapo Lietuvos ekonominės plėtros agentūra (LEPA). Nuo 1997 iki 2002 metų V. Gruodis ėjo LEPA generalinio direktoriaus pareigas.

1998 metais LEPA buvo viena iš organizacijų, įkūrusių Baltijos vadybos institutą (BMI), o V. Gruodis tapo BMI valdybos pirmininku, 2002 metais – generaliniu direktoriumi.

2001–2005 metais V. Gruodis dirbo Vytauto Didžiojo universiteto taryboje. Pasibaigus kadencijai, toliau liko BMI valdybos nariu ir ėjo šias pareigas iki pat mirties.

2009 metais jam suteiktas VDU garbės daktaro vardas.

2002 metais prezidentas Valdas Adamkus V. Gruodį apdovanojo LDK Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA