„Eurovizijos“ organizatoriai neleido A. Mamontovui skelbti Lietuvos skirtų balų | Kas vyksta Kaune

„Eurovizijos“ organizatoriai neleido A. Mamontovui skelbti Lietuvos skirtų balų

R. Tenio nuotr.

Lietuvos „eurovizinius“ balus šiemet skelbs ne Andrius Mamontovas, o Giedrius Masalskis. Toks sprendimas priimtas gavus „Euroviziją“ rengiančios Europos transliuotojų sąjungos atsakymą į LRT užklausą dėl A. Mamontovo, kaip balsų skelbėjo ir nacionalinės komisijos nario, pareigų sugretinimo, rašoma LRT pranešime spaudai.

Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas, LRT vyr. prodiuseris Audrius Giržadas vakar informuotas, kad vienas asmuo negali turėti abiejų pareigų.

„Džiugi žinia tai, kad kaip niekada anksti žinome, kas Lietuvos balsus skelbs kitąmet – tai Andrius Mamontovas, o šiemet šią garbę jis perleidžia „Eurovizijos“ nacionalinę atranką vedusiam Giedriui Masalskiui. O Andrius, žinoma, lieka komisijos nariu“, – sako A. Giržadas.

„Bus smagu vėl pasimatyti su visa Europa“, – džiaugiasi Giedrius Masalskis, kuriam „Eurovizijoje“ jau yra tekę pranešti Lietuvos balus. Jis tai darė 2010-aisiais, kai Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavo grupė „InCulto“.

Šiandien, ketvirtadienį, Izraelyje, Tel Avive vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurso antrajame pusfinalyje Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko su kūriniu „Run With The Lions“ pasirodys 12-tas.

Nors televizijos žiūrovai skelbiančio „eurovizinius“ balus A. Mamontovo neišvys, Kaune sekmadienio vakarą laukia puiki galimybė dainininką išgirsti. Jo koncertas vainikuos tris dienas truksiančią Kauno gimtadienio šventę – Hanza dienas. Klausytojų ausis atlikėjas virpins Kauno pilies kieme nuo 20 val.

Daugiau Kauno gimtadienio renginių, kurie tvindys miestą įvairove, rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA