V. Matijošaičio įmonė pateikė pasiūlymą Žemės ūkio ministerijai | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaičio įmonė pateikė pasiūlymą Žemės ūkio ministerijai

BNS 2019/05/14 09:43
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) skelbtam patalpų nuomos Kaune konkursui pasiūlymą pateikė ir miesto mero Visvaldo Matijošaičio kontroliuojama „Vičiūnų“ grupės įmonė „Kauno saulėtekis“ – ji siūlo ministerijai įsikurti būsimame verslo centre „Magnum“, statomame vietoj buvusio nebaigto viešbučio „Respublika“.

Be „Vičiūnų“ įmonės, patalpas ministerijai Kaune siūlo ir SBA grupės įmonė „Urban Inventors“ bei Suomijos kapitalo nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė „YIT Lietuva“, siūlanti patalpas Piliamiesčio verslo centre Vilijampolėje, netoli Kauno pilies.

„Valstiečių“ deleguotas žemės ūkio ministras Giedrius Surplys šiemet vasarį sakė, kad patalpos tikrai nebus nuomojamos iš „Vičiūnų“ grupės. Pastarosios vadovas Šarūnas Matijošaitis teigia interesų konflikto neįžvelgiantis.

„Tiesiog apsigalvojome. Ieškome nuomininkų. O kodėl negalima dalyvaut? (…) Dabar jau nepasakysiu, kas ten kada sakė, kada čia tas buvo, o aš tikrai nematau problemos, o kur problema?“ – BNS sakė Š. Matijošaitis.

„Rinka yra laisva ir ieškom nuomininkų visokių ir siūlome tas patalpas. Mums nėra svarbu, ar čia valstybinė įstaiga, ar privati įstaiga, tiesiog mūsų tikslas išnuomoti verslo objektą ir dalyvaujame visuose konkursuose, kurie viešai skelbiami“, – kalbėjo jis.

Ministerija iškeliama į Kauną Vyriausybės sprendimu. V. Matijošaitis rėmė premjerą Saulių Skvernelį prezidento rinkimuose. „Nematom jokių interesų konfliktų. Ar Skvernelis yra žemės ūkio ministras? Bendrauja daug kas valdžioje, bet nemanau, kad tai susiję“, – BNS sakė Š. Matijošaitis.

Paklaustas, ar nemato interesų konflikto, Kauno meras V. Matijošaitis sakė, kad verslo klausimus sprendžia jo sūnūs. „Šiuo metu einu Kauno mero pareigas. Visus verslo klausimus sprendžia mano sūnūs. Šie klausimai turėtų būti skirti jiems“, – BNS nurodė jis.

G. Surplys V. Matijošaičio įmonės dalyvavimo konkurse BNS nekomentavo. „Ta informacija yra konfidenciali, dėl to aš negaliu komentuoti. (…) Kai baigsis konkursas, kai bus aiškus laimėtojas, tada bus galima ir įvardinti, kas dalyvavo ir komentuoti. Kol vyksta konkursas, aš negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“, – BNS sakė žemės ūkio ministras.

Vasarį portalui alfa.lt jis sakė pernai vasarą Kauno merui pabrėžęs, kad negali būti jokių kalbų apie patalpų nuomą iš „Viči“ grupės. V. Matijošaitis tuomet sakė, kad savivaldybė yra pasiruošusi tarpininkauti, ieškant tinkamų ministerijai patalpų.

Koncerno SBA NT plėtros įmonės „Urban Inventors“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys BNS patvirtino, kad bendrovė taip pat dalyvauja ŽŪM patalpų nuomos konkurse, tačiau daugiau informacijos sakė negalintis atskleisti.

„Urban Inventors“ rekonstruoja buvusį „Pramprojekto“ pastatą Kauno centre, į jį ir Vienybės aukštės rekonstrukciją ji ketina investuoti 30 mln. eurų. Apie 14 tūkst. kv. metrų nuomojamo ploto biurų pastatą „Business Leaders Center“ planuojama atidaryti šįmet.

Kovą iš biurų centro pasitraukė pagrindinė būsima nuomininkė JAV kapitalo informacinių technologijų bendrovė „Intermedix Lietuva“, ketinusi nuomotis 7,3 tūkst. kv. metrų ploto patalpų.

„Patvirtiname, kad „YIT Lietuva“ dalyvauja ŽŪM konkurse. Siūlomos patalpos – Piliamiesčio verslo centre, Brastos gatvėje“, – BNS nurodė įmonės atstovai.

Registrų centro duomenimis, 2017 metų liepą V. Matijošaitis tiesiogiai valdė 50,1 proc. „Kauno saulėtekio“ akcijų, o V. Matijošaičio kontroliuojama „Vičiūnų“ grupė – 49,7 proc.

Įmonė Kaune vietoj buvusio „Respublikos“ viešbučio stato 20 tūkst. kv. metrų ploto verslo centrą „Magnum“ – jame taip pat įsikurs konferencijų salės, prekybos patalpos, vaikų dienos centras darbuotojų vaikams. Statybas planuojama baigti šių metų viduryje.

Nekilnojamojo turto ekspertai yra įvardinę, kad „Magnum“ yra realiausia vieta, kurioje galėtų įsikurti ministerija. Ji turėtų persikelti iki 2020 metų kovo pabaigos. Iš viso ministerijos patalpų nuomos konkurse pasiūlymus pateikė trys bendrovės.

Pasinaudojant Viešųjų pirkimų įstatymo išimtimi konkursas yra neviešas, jo vertė neskelbiama. Jo sąlygose nurodoma, kad patalpos turi būti nutolusios nuo Kauno geležinkelio stoties ne daugiau kaip 3,5 kilometro spinduliu, jose įrengta 280 darbo vietų ministerijos ir 50 – Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros darbuotojams, o bendras plotas turi būti 4,55–4,95 tūkst. kv. metrų.

Nuomos sutartis bus pasirašoma penkeriems metams su galimybe ją pratęsti dar tokiam pat laikui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA