Surengė pasalą: Kauno mariose pareigūnai pažeidėjų laukė imituodami žvejybą | Kas vyksta Kaune

Surengė pasalą: Kauno mariose pareigūnai pažeidėjų laukė imituodami žvejybą

Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai penktadienį sulaikė du asmenis Kauno mariose žvejojusius nemėgėjiškos žūklės įrankiais – statomais tinklais.

Sulaikius pažeidėjus paaiškėjo, kad iš viso statomais tinklais asmenys buvo sugavę 11 karšių ir ešerį, kuris svėrė 300 gramų. Už šias sugautas žuvis jiems teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia kiek daugiau nei 660 eurų.

Taip pat už padarytus pažeidimus asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo įrankių – guminės valties su irklais ir tinklų – bei sugautos žuvies konfiskavimu. Pareigūnų duomenimis, vienas iš sulaikytų pažeidėjų ne kartą baustas už draudžiamų žūklės įrankių naudojimą.

Kadangi aplinkosaugininkams buvo pranešta, jog šie pažeidėjai tinklus traukia nė nesislėpdami – kitų žvejų mėgėjų akivaizdoje – kad sulaikytų šiuos asmenis aplinkos apsaugos pareigūnams teko imituoti mėgėjišką žūklę.

Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai penktadienio rytą su motorine valtimi išplaukė į Kauno marias ir ties Monikos įlanka nuo ankstyvo ryto žvejojo mėgėjiškos žūklės įrankiais.

Pažeidėjai sulaikyti apie 7 valandą ryto, po to, kai pareigūnai pastebėjo valtimi atplaukusius du asmenis, kurie ėmė iš vandens traukti tinklus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA