Apie rinkimus prakalbo policija: be kuriozų neapsieita | Kas vyksta Kaune

Apie rinkimus prakalbo policija: be kuriozų neapsieita

BNS 2019/05/13 13:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienį vykę prezidento rinkimai buvo pirmieji nuo nepriklausomybės atkūrimo, kuomet iš viso nepradėta ikiteisminių tyrimų, sako policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

„Norėčiau pasidžiaugti, kad tai yra pirmi rinkimai per nepriklausomybę, kuomet mes nepradėjome nei vieno ikiteisminio tyrimo ir iš esmės nesurašėme administracinio teisės pažeidimo protokolo dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise ar kitų specifinių straipsnių, susijusių su rinkimais“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė E. Šileris.

Pasak E. Šilerio, pranešimų apie galimus pažeidimus gauta 59, dešimt iš jų sulaukta iš Kauno. Tačiau pažymima, jog pranešimų skaičius penkis kartus mažesnis nei įprastai, o ir dalis jų nepasitvirtino.

„Turėjom keletą įdomesnių įvykių žiniasklaidos, o ne teisine prasme, pvz., gavome pranešimą, kad komisijos nariai girti, nuvažiavus paaiškėjo, kad komisijos nariai blaivūs, o girtas pranešėjas“, – pasakojo E. Šileris.

Taip pat rinkimų dieną gautas pranešimas apie Pakruojo rajone rinkimų komisijoje esą esantį sprogmenį – skambino jau septintą kartą šiemet melagingai apie sprogmenį pranešęs asmuo, jis buvo neblaivus.

Rimčiausiai atrodęs incidentas įvyko Vilniuje, kur atvykęs balsuoti rinkėjas rado, kad už jį jau pabalsuota, tačiau surinkus medžiagą paaiškėjo, kad kitas rinkėjas susipainiojęs pasirašė už jį rinkėjų lapuose. Asmeniui buvo sudaryta galimybė balsuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA