Orai taps tikru iššūkiu – pastovumo kol kas nematyti | Kas vyksta Kaune

Orai taps tikru iššūkiu – pastovumo kol kas nematyti

delfi.lt 2019/05/13 19:14
R. Tenio nuotr.

Šią savaitę, anot sinoptikų, orus suprasti bus sunku ir su tuo kurį laiką Lietuvoje reikės taikytis. Oro permainų netrūks: bus ir šilumos, ir lietaus, ir perkūnijos.

Kaip DELFI teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas, antradienis maloniai nustebinti nežada.

„Bus debesuota su pragiedruliais, debesų bus tikrai nemažai, saulės nebus labai daug. Kai kur truputį palynos, pūs vidutinio stiprumo šiaurinių krypčių vėjas ir diena šaltoka – 12-17 laipsnių šilumos“, – prognozavo jis.

Trečiadienio naktis, anot T. Kantauto, taip pat numatoma debesuota, tačiau lietaus tikimybė bus maža. Tuo tarpu dieną, teigia pašnekovas, šalyje gali griaudėti perkūnija.

„Dieną trumpai turėtų palyti pietiniuose šalies rajonuose. Po pietų gali nugriaudėti perkūnija, vėjas bus nestiprus – šiaurės, šiaurės-rytų. Naktį temperatūra bus apie 5-10 laipsnių šilumos, diena šiltesnė, apie 16-21 laipsnį šilumos“, – teigė pašnekovas.

Savaitės pabaigoje, anot sinoptiko, šalį plaus gausus lietus, tačiau jis esą neturėtų būti toks stiprus, kaip kad būna vasarinių liūčių ar audrų metu.

„Daugiau lietaus atkeliaus ketvirtadienį, daug kur palis ir naktį, ir dieną, bet vėlgi vyraus tokio trumpo pobūdžio lietūs. Dieną kai kur gali nugriaudėti ir perkūnija. Vėjas sustiprės iki 7-12 m/s. Naktis, kadangi daug debesų ir su lietumi, tai 7-12 laipsnių šilumos. Dieną didelis debesuotumas neleis orui labai sparčiai šilti, tai turėtų būti 17-21 laipsnis šilumos.

Penktadienį taip pat bus gausesni lietūs. Daugelyje rajonų su pertraukomis lis ir naktį, ir dieną. Naktį kai kuriose vietovėse palis smarkiai, didesnė tikimybė pietiniuose šalies rajonuose. Dieną didesnė tikimybė, kad vietomis palis su perkūnija, vėjas suksis labiau iš rytų, bus vidutinio stiprumo. Temperatūra panaši kaip ir ketvirtadienį, naktį 8-12 laipsnių šilumos, dieną 17-21 laipsnis“, – prognoze dalinosi T. Kantautas.

Tiesa, savaitgalis turėtų labiau lepinti saule, o jei ir palis, tai tik vietomis ir negausiai. Šeštadienio dieną, prognozuoja sinoptikas, lepins ir šiluma – termometrų stulpeliai kils iki 18-23 laipsnių.

Paklaustas, ar orai nusistovės, ar visgi teks priprasti prie nuolat besikeičiančios temperatūros, T. Kantautas patikino, kad kol kas permainų išvengti nepavyks.

„Pas mus tas stabilumas dažniausiai ateina arba su anticiklonu, kuris sustoja ir stovi vienoje vietoje, arba kitoks stabilumas, kai ištisai keliauja ciklonai, kurie lemia lietingus orus. Kol kas panašu, kad mes būsime tokioje vietoje, kur stumdysis anticiklonai su ciklonais ir vieną dieną vienas darys didesnę įtaką, kitą dieną – kitas. Panašu, kad išliekame tarpinėje zonoje ir pastovių orų kol kas nematyti“, – aiškino sinoptikas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA