Kauno „Žalgirio“ krepšininkus vežantis autobusas suko ratus ekstremaliomis sąlygomis | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ krepšininkus vežantis autobusas suko ratus ekstremaliomis sąlygomis

Organizatorių nuotr.

Kiekvienais metais Lietuvos keliuose atsiranda vis naujesnių ir modernesnių transporto priemonių, turinčių vis pažangesnių saugumo technologijų. Vis tik, anot specialistų, bene svarbiausia saugumo priemonė išlieka vairuotojo įgūdžiai, patyrimas ir greita reakcija. Slidžią kelio dangą šįkart išbandė ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkus vežantis autobusas, rašoma „Kautros“ pranešime spaudai.

Siekdami gerinti vairavimo įgūdžius kasmet tūkstančiai vairuotojų išbando vairavimą ant slidžios dangos, taip imituodami kritines sąlygas kelyje. Šį kartą baigę kursus įspūdžiais dalijosi „Kautros“ autobusų vairuotojai.

„Patiko, galėčiau sukti tuos ratus visą dieną, labai patiko. Įdomu pajusti autobusą tokiomis sąlygomis. Juk gan retai kasdienybėje tenka slysti kelyje ir tuo metu tai nėra geras jausmas, o šiuo atveju net mėgaujiesi, kai autobusas „pabėga“ ir jį turi pagauti”, – pasakojo vairuotojas Vidmantas Ščepanskas, vairuojantis Kauno „Žalgirio“ krepšininkus vežantį autobusą.

Vairuotojai galėjo išbandyti važiavimą slidžiu tiesiu keliu, kai trasoje sumontuota įranga specialiai pakreipia autobuso galinę dalį bei slydimą leidžiantis nuo kalno.

„Nebuvo lengva vairuoti ant vandens – slidžios dangos. Bet reikalinga. Juk pas mus tokie orai, kad tie keliai slidūs gali būti ištisus metus. O, juk ir vežam žmones, ne dėžes. Būna ir taip, kad autobusas kelyje slysta, tu ištaisai jį, suvaldai situaciją, o keleivis kaip miegojo taip ir toliau miega, – istorijomis dalinosi vairuotojas Algirdas Misierauskas, vairuojantis tarpmiestinį autobusą.

Iš viso šiuose mokymuose dalyvavo 165 „Kautros“ vairuotojai, keleivius vežantys tarpmiestiniais, tarptautiniais bei miesto autobusais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA