Balsą rinkimuose atidavusi I. Šimonytė: jaudinuosi, bet esu daug ko mačiusi | Kas vyksta Kaune

Balsą rinkimuose atidavusi I. Šimonytė: jaudinuosi, bet esu daug ko mačiusi

BNS 2019/05/12 10:47
Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Konservatorių iškelta kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė rinkimų dieną pripažįsta jaučianti jaudulį, tačiau sako, kad patirtis ją yra užgrūdinusi.

„Būčiau labai keistas žmogus, jeigu nejausčiau, nes tai yra ne kasdienė diena mano gyvenime. Jaudulį jaučiu, bet esu daug ko mačiusi ir nemanau, kad gali būti tokios situacijos, su kuriomis negalėčiau susidoroti“, – žurnalistams Vilniuje sakė I. Šimonytė, balsavusi Antakalnyje.

Ji tvirtino per rinkimų kampaniją pavargusi, tačiau sakė suprantanti, jog tai tik vieno politinio etapo pabaiga.

Pasak kandidatės, prezidentui reikės gebėjimo priimti sprendimus, ieškoti kompromiso tarp skirtingų nuomonių ir deramai atstovauti Lietuvai tarptautinėje erdvėje.

I. Šimonytė nesiėmė prognozuoti balsavimo rezultatų: „Labai greitai pamatysite“.

Prezidento rinkimuose be I. Šimonytės dalyvauja aštuoni kandidatai – socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ekonomistas Gitanas Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemaras Tomaševskis.

Sociologų apklausos rodo, kad nė vienas turbūt nesurinks daugiau kaip 50 proc. balsų, todėl po dviejų savaičių turėtų vykti antrasis turas tarp dviejų geriausiai pasirodžiusių kandidatų.

Dabartinės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės antroji kadencija baigiasi liepą.

Sekmadienį taip pat vyksta du referendumai.

Balsavime dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo siūloma Konstitucijoje nustatyti 121 vietos parlamentą vietoje dabartinių 141.

Kitame referendume siūloma išplėsti pilietybės institutą taip, kad Lietuvos pasą galėtų išsaugoti žmonės, gavę „europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę“.

Per balsavimą iš anksto ir pirmąją balsavimo valandą sekmadienį savo valią jau išreiškė 11,52 proc. rinkėjų.

Nuo 21 val. sekite, kaip balsuoja Kaunas ir Kauno rajonas čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA