Kauniečius, norinčius balsuoti savivaldybėje, pasitinka užrakintos durys | Kas vyksta Kaune

Kauniečius, norinčius balsuoti savivaldybėje, pasitinka užrakintos durys

R. Tenio nuotr.

Gegužės 12 dieną, prezidento ir dviejų referendumų rinkimų dieną, norinčius balsuoti miesto širdyje įsikūrusioje Kauno savivaldybėje, pasitinka uždarytos durys. Joje atiduoti savo balsą buvo galima tik išankstinio balsavimo metu. 

Sekmadienį į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi kaunietė, norėdama pranešti, kad pasikeitė balsavimo vieta. Pasak moters, Kauno miesto savivaldybė ne tik pasitinka su užrakintomis durimis, bet ir nėra jokios informacijos, kur piliečiai gali eiti balsuoti.

„Prie savivaldybės renkasi žmonės ir nežino, kur eiti balsuoti, niekur jokios informacijos“, – informavo skaitytoja.

Visgi, balsavimas savivaldybėse vyko tik išankstinio balsavimo metu, kuris truko penkias dienas: nuo gegužės 6 iki 10 dienos, kasdien nuo 8 iki 20 valandos. Kaip teigia Aušros rinkimų apylinkės atstovė Jūratė Rakauskienė, matomai dėl to ir įvyko rinkimų dienos miskomunikacija.

Kaip vėliau pranešė skaitytoja, kauniečiai, kurie renkasi prie savivaldybės, bet negali čia atiduoti savo balso, traukia į Laisvės alėjos Kauno Aušros gimnazijoje įsikūrusią apylinkę. J. Rakauskienė mielai kvietė jos kuruojamoje apylinkėje atiduoti balsą ir tuos, kurie čia nėra priskirti.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ informuoja, kad Kauno miesto rinkimų apygardoje yra sudarytos 91 apylinkės, o jas visas galite rasti čia. Balsavimo vietos duris atvėrė 7 valandą, balsuoti galima iki 20 valandos.

Nuo 21 val. sekite, kaip balsuoja Kaunas ir Kauno rajonas čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA