Aitvarų šventėje Zapyškyje pritrūko tik vėjo | Kas vyksta Kaune

Aitvarų šventėje Zapyškyje pritrūko tik vėjo

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Zapyškis tapo traukos objektu, tai išduoda ne tik spūstys ties Akademijos miesteliu, bet ir žmonių kiekis, neišsigandęs net ir kiek pabjurusio oro. Čia vyksta šeimų šventė – aitvarų festivalį „Tarp žemės ir dangaus“.

Gegužės 11 dieną Zapyškio kurortinė teritorija, šalia šiuo metu restauruojamos gotikinės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios, pildosi aitvarų mėgėjais ir į šventę besirenkančiais žmonėmis.

Nors dangus kiek papilkavęs, o giedrintis nulijus pradėjo tik nuo 13 valandos, aitvarus leidžiantiems renginio dalyviams nepalankus ir vėjas – jo trūksta. Visgi, nors ir su tam tikromis kliūtimis, šių danguje sklendžiančių objektų varžybos dėl prizų vyksta. Ne mažiau atkakli kova įsisuko ir lėktuvėlių modelių varžybose. Prizus varžybų nugalėtojams sukūrė  jaunosios kartos stiklo menininkė Valda Verikaitė.

„Džiaugiuosi, kad šis, jau tryliktus metus skaičiuojantis festivalis, nenustoja augti. Didžiuojamės šiuo renginiu, nes tai puiki galimybė praleisti laisvalaikį su šeima, draugais, pasimėgauti gražia aplinka, pasikrauti gerų emocijų“, – sakė renginio globėjas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.  

Jau antrus metus festivalyje lankosi B. Oškinio vaikų aviacijos mokykla su balansuokliu „Tununuku”. Aitvarų festivalio logotipą, kurį prieš penkerius metus sukūrė Raminta Kriščiūnaitė, galės išpurkšti tatuiruočių meistrai, norintieji šį ženklą gali įsiamžinti ir ant marškinėlių.

Veiklos netruks ir sutemus. Be tradicinių aitvarų dirbtuvių, varžybų, atvirlaiškių pašto, muilo burbulų pūtimo, šiemet šventėje bus rodomas erdvinis kinas, kuris suteiks galimybę iš arčiau pažvelgti į nakties dangų – žvaigždes ir žvaigždynus.

Kaip visuomet festivalyje skambės gyvo garso muzika. Pirmiausia koncertuos Raudondvario kultūros centro muzikinių projektų grupė „Vitražai“.  Savo pasirodymą surengs ir Kaunas + Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė” ambasadoriai – jaunatviška energija pulsuojanti grupė “The Roop”.

Baigiantis festivaliui į sceną pakils aktorius Kostas Smoriginas. Jam talkins muzikantai Audrius Balsys ir Martynas Kuliavas.

Festivalio „Tarp žemės ir dangaus“ vieta unikali tuo, kad į ją galima atvykti įvairiomis transporto priemonėmis. Norintiems automobilius palikti namie ir išvengti spūsčių tvarkomame Islandijos plente ar tie Akademijos miesteliu, į Zapyškį rekomenduojame keliauti dviračiais, atplaukti laivais „Kaunas“, „Vilkija“ ir „Perlas“, kurie plauks nuo senosios Kauno prieplaukos, arba atvykti viešuoju transportu iš Kauno autobusų stoties.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA