Kaune atidaryta didžiausia Baltijos šalyse degalinė | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaryta didžiausia Baltijos šalyse degalinė

Organizatorių nuotr.

Kaune atsidarė didžiausia Baltijos šalyse degalinė. Visą parą veiksiančios degalinės aikštelėje vienu metu tilps net 46 automobiliai. Investicijos įskaitant ir papildomo sklypo įsigijimą, čia viršija 2 mln. eurų.

[galerija kiek=”4″]

Rekonstravus degalinę „Murava 2“, jos vietoje dabar veikia „Circle K“. Naujoji degalinė, esanti Savanorių, Šiaurės ir Pramonės prospektų sankryžoje, savo dydžiu ir asortimentu atitinka „Plius“ degalinės kategoriją.

Rekonstravus degalinę bendras jos plotas išaugo beveik 60 proc. iki 6,8 tūkst. kvadratinių metrų, o parduotuvės plotas, nugriovus senąjį ir pastačius naująjį pastatą – triskart, iki 250 kvadratinių metrų. „Murava 2“ degalinės parduotuvė yra apie 40 proc. didesnė, nei standartinė parduotuvė „Circle K“ tinkle. Kur kas patogesne tapo ir degalų pylimo zona, kurioje atsirado papildomos suskystintų dujų, „Adblue“ priedo bei vilkikams skirtos degalų pompos, veikia automatinė automobilių plovykla.

Jei paprastai šalia degalinės įrengiama apie 10-15 parkavimo vietų, tai „Muravoje 2“ vienu metu galės stovėti net 46 automobiliai, tarp jų numatytos ir specialios vietos neįgaliesiems bei šeimoms. Tikimasi, kad tai padės atskirti nevienodu greičiu judančius automobilių srautus, kuomet vieni vairuotojai skuba ir stengiasi tik kuo greičiau įsipilti degalų, o kiti atvirkščiai, dar užsuka į pačią degalinę.

„Skubantys, kiekvieną minutę skaičiuojantys vairuotojai nenori gaišti laiko, todėl jie galės pasinaudoti atsiskaitymo savitarnos terminalais ir įsipilti degalų neužsukdami į parduotuvę. Tačiau ne mažiau dėmesio skyrėme ir poilsiui. Monotoniškas važiavimas automagistrale ar intensyvus eismas mieste išvargina vairuotojus. Todėl nuosekliai diegiame naują standartą, kurdami savo degalinėse patogias poilsio saleles, kuriose galima atsigerti, užkąsti ar tiesiog panaršyti internete. Tam degalinėje įrengėme net 35-ias sėdimas vietas“, – teigia „Circle K Lietuva“ vadovas Skirmantas Mačiukas.

Naujoji degalinė „Murava 2“ yra pritaikyta šviežio maisto gamybai, todėl rytais čia bus verdama avižinė košė, bus galima rinktis iš vietoje pagamintų 3 rūšių salotų, 2 rūšių jogurtų, įvairių glotnučių bei proteinų kokteilių. Degalinėje bus gaminami švieži sumuštiniai, taip pat aštrus meksikietiškais maistas – buritai bei kukurūzų traškučiai (nachos).

Visą parą dirbanti degalinė turi tris įvažiavimus ir išvažiavimus į Savanorių ir Pramonės prospektus, o degalinėje dirbanti komanda padidėjo nuo 10 iki 14-15 žmonių.

„Circle K“ yra viena didžiausių Lietuvos mažmeninės naftos prekybos bendrovių. „Circle K“ tinklui priklauso 88 degalinės, 11 iš jų – automatinės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA