Naujas posūkis R. Meilutytės byloje – treneris tvirtina, kad kaunietė metė sportą | Kas vyksta Kaune

Naujas posūkis R. Meilutytės byloje – treneris tvirtina, kad kaunietė metė sportą

delfi.lt 2019/05/10 13:54
DELFI montažas nuotr.

Rūtą Meilutytę treniravęs Dave’as Salo teigia, kad po pasaulio čempionato trumpajame baseine pernai gruodį Londono olimpinė čempionė nusprendė pasitraukti iš plaukimo ir daugiau nesitreniravo. Anot jo, „niekas iš WADA ar USADA organizacijų per praėjusius 6 mėnesius nebuvo atėję, kad paimtų testus“, rašo portalas swimswam.com.

Leidinio autoriaus Bradeno Keitho straipsnyje D. Salo taip pat įvardijamas kaip buvęs R. Meilutytės treneris.

Primename, kad R. Meilutytė prisivirė košės neteisingai deklaruodama savo buvimo vietą – dėl to dopingo kontrolieriai per pastaruosius 12 mėnesių tris kartus negalėjo patikrinti 22 metų kaunietės ne varžybų metu.

Pagal Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) taisykles, už tokį prasižengimą gresia diskvalifikacija nuo vienerių iki dvejų metų.

E. Vaitkaitis patvirtino DELFI skelbtą informaciją, jog R. Meilutytė FINA adresuotame pasiaiškinime pripažino pasielgusi aplaidžiai. Tai reiškia, jog išvengti bausmės Londono olimpinei čempionei dabar nerealu.

Įprasta, jog atletai tuomet teisinasi keisčiausiomis priežastimis – vos ne meteoritas nukritęs ir juos sutrukdęs. Rūta nieko panašaus nedarė, ji pripažino, kad nebuvo atidi ir atsiprašė. Taigi, Rūta prisiėmė atsakomybę, galima sakyti, nėra vilčių, jog ji liks niekaip nenubausta“, – DELFI kalbėjo LPF vadovas. Vis dėlto jis vylėsi, jog R. Meilutytės atvirumas ir bendradarbiavimas su bylą nagrinėjančia FINA drausmės komisija bus prilygintas lengvinančiai aplinkybei ir virs švelniausia numatyta sankcija – diskvalifikacija vieneriems metams. Anot E. Vaitkaičio, sprendimą FINA turėtų priimti artimiausiomis dienomis.

Jeigu plaukikė atsipirktų metų suspendavimu, grįžti į varžybas ji galėtų 2020-ųjų pavasarį. Tokiu atveju, plaukimo krūtine specialistė turėtų dar tris mėnesius Tokijo olimpinių žaidynių normatyvui pasiekti. Olimpinė atranka vykdoma nuo praėjusio kovo 1 d. iki 2020 metų birželio 29 d.

Po nesėkmingų 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių sprinterė buvo pusmečiui pasitraukusi į užribį, bet vėliau pasiryžo tęsti karjerą. Šio sezono pradžioje lietuvę, regis, vėl apniko abejonės. Kurį laiką R. Meilutytė buvo pristabdžiusi treniruotes Los Andžele (JAV), kur nuo praėjusių metų dirbo su garsiu amerikiečiu Dave’u Salo, šiais metais nepasirodė nė vieneriose varžybose.

Sportininkai, kurie nori pasitraukti iš aktyvaus sporto arba neplanuoja varžytis netolimoje ateityje, turi galimybę nedalyvauti buvimo vietos informavimo sistemoje, prieš tai pranešę tarptautinei federacijai ar nacionalinei antidopingo organizacijai. R. Meilutytė tokio pranešimo nepateikė.

Per savo skambiai prasidėjusią karjerą kaunietė tapo 2012 metų olimpine, 2013-ųjų pasaulio, 2014-ųjų ir 2016-ųjų Europos čempione. R. Meilutytės kolekcijoje yra ir trys planetos čempionės trumpame (iki 25 metrų) baseine bei penki analogiškų žemyno pirmenybių nugalėtojos titulai. 2013 metais lietuvė buvo pagerinusi plaukimo krūtine 50 ir 100 m distancijų pasaulio rekordus, o 100 m nuotolio rekordas trumpame baseine jai vis dar tebepriklauso.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA