Dėl Kauno dviračių lenktynių bus ribojamas eismas: nepatogumai tęsis iki pavakario | Kas vyksta Kaune

Dėl Kauno dviračių lenktynių bus ribojamas eismas: nepatogumai tęsis iki pavakario

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienį, gegužės 12 dieną, iki pat pavakario kai kuriose miesto gatvių atkarpose dėl Kauno dviračių lenktynių bus ribojamas eismas.

Įvykio metu bus uždarytas eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Veiverių gatvės. Taip pat atitverta dalis Karaliaus Mindaugo pr., Prietilčio g., Kaunakiemio g., važiuojant link tilto. Ribojimai sekmadienį numatomi nuo 8:30 iki 17 val.

Autobusai ir maršrutiniai autobusai važiuos pagal pakeistą grafiką.

Europos pr., Fredos miestelio ir Karaliaus Mindaugo apartamentų kvartalo gyventojams ir įmonėms numatytas specialus grafikas tarp lenktynių startų išvažiuoti į gretimas gatves.

10:00 startas C distancija 4 ratai 31 km

11:30 startas B distancija 7 ratai 55 km

13:30 startas A distancija 11 ratų 86 km.

Apdovanojimai:

11:45 C grupės

13:45 B grupės

16:45 A grupės

Žiūrovai ir sirgaliai kviečiami stebėti varžybas. Įdomiausios patariamos stebėjimo vietos Europos pr. įkalnėje, ant Čiurlionio tilto ir prietilčiuose į O.H. Minkovskių g. ir prie starto-finišo vietos.

Tradicinės Kauno dviračių lenktynės vyks jau 10-tą kartą. Dviratininkai varžysis žiedinėje 7,8 km ilgio trasoje 31 km, 55 km ir 86 km distancijose Europos pr. ir ant M.K. Čiurlionio tilto. Tai Miestų taurės dviračių lenktynių pirmas etapas.

Kaune atgimė Lietuvos plento dviračių sportas

2010 metų gegužės 16 dieną pirmą kartą Kaune vykusios dviračių lenktynės tapo tradicine dviračių sporto švente. Kauno lenktynės ir jų organizatoriai davė pradžią Lietuvos plento taurės ir Miestų taurės dviračių lenktynėms, kurios pakeitė Lietuvos plento dviračių sportą.

Tūkstančiai dviračių mėgėjų ir sportininkų, jų klubai ir komandos gali startuoti plento dviračių lenktynėse daugelyje šalies miestų. Anksčiau panašios dviračių varžybos buvo prieinamos tik siauram sportininkų ratui. Dėka Kaune 2010 m. atgimusių plento dviračių lenktynių šimtai žmonių pamėgo šį sportą, jis tapo prieinamas visiems norintiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA