Namas Kaune galėjo pradėti griūti dėl neteisėtų statybų | Kas vyksta Kaune

Namas Kaune galėjo pradėti griūti dėl neteisėtų statybų

BNS 2019/05/09 16:53
DELFI nuotr.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija ketvirtadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl namo Kaune, iš kurio baiminantis griūties trečiadienį evakuoti gyventojai. Manoma, kad incidentas įvyko dėl neteisėtų statybos darbų.

„Skubiai patikrinimą vietoje atlikę inspektoriai nustatė, kad buvo vykdomi statybos darbai statinio rūsio patalpose ir statinio išorėje. Atliekant pastato apžiūrą taip pat identifikuotos aiškiai matomos pastato deformacijos“, – pranešime cituojamas inspekcijos Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktorius Raimondas Dargis.

Statybos inspekcija teigia nustačiusi patalpų savininką ir pradėjusi tyrimą dėl galimai savavališkos statybos darbų. Statytojui surašytas privalomasis nurodymas sustabdyti statybą, jis taip pat privalės nedelsiant atlikti statinio ekspertizę.

Apie incidentą K. Petrausko gatvėje esančiame name tarnyboms trečiadienį, 13.28 val., pranešė name dirbantis notaras. Jis informavo, kad yra nusėdęs namo pamatas ir statinys kabo ore, todėl nerimavo, jog jis gali įgriūti.

Tarnybos iš pastato evakavo gyventojus, o pastatas bus tvirtinamas. Kol darbai nebus baigti, Kauno savivaldybė namo gyventojams suteikė laikiną būstą.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas BNS sakė, kad pirminiais duomenimis incidentas įvyko, nes vienas iš namo gyventojų nusprendė neteisėtai pagilinti rūsį. Pasikasus po pamatu, jis nusėdo ir dalis sienos pakibo ore.

Iš namo išvesti 15 gyventojų, taip pat jame veikiančio notarų biuro ir odontologijos kabineto darbuotojai, teritorija aptverta. Ugniagesiai name atjungė dujas ir elektros tiekimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA