Kaip ir kada bus galima pakilti į didžiausią apžvalgos bokštą Lietuvoje? | Kas vyksta Kaune

Kaip ir kada bus galima pakilti į didžiausią apžvalgos bokštą Lietuvoje?

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno regione esančiame Birštono kurorte į pabaigą eina aukščiausio Lietuvoje apžvalgos bokšto statybos. Visgi iškilo viena problema – neabejotinai daug lankytojų pritrauksiantį objektą planuojama atidaryti vasarą, tačiau taip pat sparčiai išspręsti jo patogaus pasiekiamumo klausimo nepavyks.

Bokšto statybų projektą įgyvendina Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba su Nemuno kilpų regioninio parko direkcija, statinį užbaigus jis bus perduotas eksploatuoti Birštono savivaldybei. Nors pagrindinė objekto konstrukcija jau iškilus, tačiau kol kas nėra įrengti patogūs priėjimo, privažiavimo keliai.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, Birštono savivaldybės administracija inicijavo pėsčiųjų viaduko per magistralinį kelią statybas – šį projektą įgyvendins Lietuvos automobilių kelių direkcija – taip pat rengiami projektai privažiavimo keliams prie bokšto. Deja, kadangi infrastruktūros projektus administruoja ir įgyvendina skirtingos institucijos, darbai vyksta ne taip greitai, kaip norėtųsi.

Birštono savivaldybė žada, kad susisiekimo klausimai bus išspręsti per metus. Vis dėl to, bokšto statybas planuojama baigti jau liepą, o jį atidarius, manoma, čia plūs daugybė aukščiausią šalyje tokio tipo statinį norinčių aplankyti žmonių. Kol kas planuojama, kad pirmieji lankytojai į bokštą pakilti galės vasaros pabaigoje, tačiau ar atidarymo data nebus dar kartą nukelta, kol kas lieka neaišku.

Kol prie pat bokšto privažiuoti nebus galima, automobilius reikės statyti šalia „Seklytėlės“ kavinės, nutolusios kelis šimtus metrų nuo bokšto – ten yra nedidelė automobilių stovėjimo aikštelė. Birštono merė Nijolė Dirginčienė, portalo duomenimis, taip pat tarsis su sklypus greta turinčiais žmonėmis, kad šie leistų statyti didžiuosius ekskursijų autobusus pievose šalia bokšto.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, yra ketinimų su keleivių pervežimo bendrove „Kautra“ derinti papildomą stotelę, kad bokštą patogiau pasiekti galėtų visuomeniniu transportu keliaujantys žmonės. „Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas, tiesa, nurodė, kad šiuo metu su savivaldybe apie tai dar nesišnekama.

„Bet mes kaip vežėjas visuomet nuvešime keleivius jei matysime, kad yra didelis srautas žmonių ir poreikis. Jeigu savivaldybė išreikš tokį interesą, sėsime prie stalo ir sutarsime. Svarbu, kad būtų saugus, greitas ir patogus susisiekimas su minima vieta. Tuo pačiu norisi pasidžiaugti, kad Birštonas turės dar vieną įdomų lankytiną objektą“, – sakė M. Sakalauskas.

Primename, kad apžvalgos bokštas statomas buvusioje Birštono vienkiemio kaimo teritorijoje, Nemuno kilpų regioniniame parke. Oficialiai 2018-ųjų balandį pradėtas statybas iš pradžių planuota baigti šių metų gegužę, tačiau atidarymas nukeltas. Statybų užsakovas – Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, projektuotojas – UAB „Prosfera“, o rangovas – UAB „Empower-Fidelitas“.

[susije_video kurie=””]

Projektas paremtas tradicinės architektūros pavyzdžiais, statinį sudarys metalo ir medžio konstrukcijos. Tai bus keturkampis lygiasienis bokštas su ažūriniu stogeliu, primenantis senųjų medinių Nemuno pilių sargybinių bokštų formą. Statinio aukštis sieks 51 m, o apžvalgos aikštelė numatyta 45 m aukštyje – tai bus aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje. Iš jo atsivers Nemuno slėnis, Birštono panorama, Prienų šilas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA