JAV teisme – N. Venckienės nesėkmė (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

JAV teisme – N. Venckienės nesėkmė (atnaujinta)

BNS 2019/05/09 10:38
DELFI nuotr.

Buvusi teisėja Neringa Venckienė, šiuo metu kalinti Jungtinių Amerikos Valstijų kalėjime, išgirdo nesėkmę pranašaujantį teismo sprendimą – prieglobsčio klausimas artimiausiu metu nebus svarstomas. 

Jungtinių Valstijų imigracijos teismas nusprendė atidėti buvusios teisėjos ir parlamentarės prašymo suteikti prieglobstį nagrinėjimą nuo šių iki 2022 metų.

Šis sprendimas gali apsunkinti N. Venckienės galimybes likti JAV ir išvengti ekstradicijos į Lietuvą. Buvusi politikė anksčiau įtikinėjo JAV institucijas, kad jai tereikia kelių papildomų mėnesių Amerikoje, jog šalies tarnybos apsispręstų dėl prieglobsčio suteikimo.

N. Venckienės advokatas Markas Davidsonas (Markas Deividsonas) sakė, kad prašymo atidėjimas pakenks jos likimo JAV galimybėms.

Teisininkas tvirtino, jog sprendimą atidėti prieglobsčio klausimą paskelbęs imigracijos teismas nenurodė tam jokios priežasties.

Lietuvos prokurorai siekia N. Venckienės grąžinimo, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

Pati N. Venckienė tvirtina, kad šie kaltinimai yra politiškai motyvuoti ir kad jos gyvybei iškiltų pavojus, jeigu ji būtų grąžinta į Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA